MALZEMELER
4 Yumurta
3 büyük Domates
½ Soğan
3 diş Sarımsak
¼ tatlı kaşığı Acı biber
¼ bardak Zeytinyağı
½ kangal Sucuk
HAZIRLANIŞI
1-Sous vide makinesini 63 C’ye ayarla.
2-Yumurtaları içine atıp pişir.
3-Sucukları incecik dilimle. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştir. 80 C’lik Grundig fırında 2 saat kurut.
4-Fırından çıkıp soğuyunca doğrayıcıdan geçirip toz haline getir.
5-Soğan ve sarımsağı sıçan dişi doğra. Sos tavasında zeytinyağı ile
birlikte karartmadan iyice pişir.
6-Kabuğunu soyup, küçük küp doğradığın domatesleri ekle. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişir.
7-Acı biber, tuz ve karabiber ile tatlandır.
8-Yumurtaları sous vide makinesinden çıkartıp bir tabağa kır. Domates sos ve sucuk tozuyla servis et.
9-Not : Sous vide makineniz yoksa, yumurtalarınızı poşe edebilirsiniz.