Sayfanın başına ulaştınız.
63 Derece Yumurta

63 Derece Yumurta

Bilime saygı duy, neyin niye olduğunu anlamaya çalış. Bu yumurta tarifi klişeleşmiş olsa dahi bir derecenin önemini çok iyi anlatıyor. 1 derece deyip geçme. Bu bir yumurta için de geçerli Dünyanın ısısı için de geçerli. - Mehmet Gürs
63 Derece Yumurta

MALZEMELER

4 Yumurta

3 büyük Domates

½ Soğan

3 diş Sarımsak

¼ tatlı kaşığı Acı biber

¼ bardak Zeytinyağı

½ kangal Sucuk

 

HAZIRLANIŞ

 

1-Sous vide makinesini 63 C’ye ayarla.

2-Yumurtaları içine atıp pişir.

3-Sucukları incecik dilimle. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştir. 80 C’lik Grundig fırında 2 saat kurut.

4-Fırından çıkıp soğuyunca doğrayıcıdan geçirip toz haline getir.

5-Soğan ve sarımsağı sıçan dişi doğra. Sos tavasında zeytinyağı ile

birlikte karartmadan iyice pişir.

6-Kabuğunu soyup, küçük küp doğradığın domatesleri ekle. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişir.

7-Acı biber, tuz ve karabiber ile tatlandır.

8-Yumurtaları sous vide makinesinden çıkartıp bir tabağa kır. Domates sos ve sucuk tozuyla servis et.

9-Not : Sous vide makineniz yoksa, yumurtalarınızı poşe edebilirsiniz.