Bilime saygı duy, neyin niye olduğunu anlamaya çalış. Bu yumurta tarifi klişeleşmiş olsa dahi bir derecenin önemini çok iyi anlatıyor. 1 derece deyip geçme. Bu bir yumurta için de geçerli Dünyanın ısı...
Yetişkin meyve veya sebze suları hem çok lezzetli hem de sağlıklı. Yemeğin yanında içki istenmediğinde çok iyi bir seçenek. Bu içeceklerde de yemek yapar gibi, herkes kendi sevdiği tadı yaratabiliyor....
Arkadaşlarınla açık havada ateş ve yemek etrafında bir gün geçirmek istiyorsan, bütün bir kuzu ve önceden hazırlanmış birkaç malzeme şahane bir alternatif olab...
Hazır badem unu yerine, lezzetli bir bademden kendi yaptığın unu kullanmak sonucu ciddi şekilde değiştiriyor. Farklı bir üzüm cinsinden farklı bir şarap, farklı bademden farklı bir tatlı. Her cinsin t...
Evde kolayca hazırlanabilen bir baharat karışımı ile hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık tarifi. Fas’ta baharatçıların en iyi baharatlarıyla yaptıkları, hepsine göre değişen bir karışım bu. ...
Kilerde kalanlarla yemek yapmanın ayrı bir keyfi var. Ay çekirdeği ve kabak çekirdeğinden yapılan pratik bir sos tarifi bu. Çekirdekten yapılan bir nevi humus da diyebiliriz. Çekirdekleri suda bekletm...
Aklınızdaki engelleri aşın. Yürek herhangi bir et gibi ama daha lezzetli. Çiğ hali daha da keyifli. Daha önce yemeyi düşünmediğiniz bir malzemeyi yepyeni yöntemlerle denemekten çekinmeyin.
Akdenizi istila etmiş ve doğal dengeyi zorlayan bir çok balık çeşidi var. Kıl kuyruk mercan bunlardan bir tanesi. Hem lezzetli hemde onu çok kullanarak az da olsa doğaya bir el atmış olursunuz. - Mehm...
Olmuş muzlarla yapılabilecek yumuşacık bir kek tarifi. Muz olgunlaştıkça lezzetlenir. Bu çikolatalı keke de derin ve fındığımsı bir tat veriyor. Yine de içindeki diğer malzemelerle yeteri kadar tatlı.
Çok çeşit yememiz gerektiğini biliyoruz. Her sebzeden bir adat bile kullansak ihtiyacımızdan fazla yemek olabiliyor. Kalan yemek olursa, ertesi gün bir salataya konabilir veya ısıtılıp blenderde çorba...
Bu kekin bulut gibi hafif olmasının sırrı yumurta beyazlarının ayrı çırpılması. Mevsimine göre erik, elma, armut gibi meyveler de kullanılabilir. Bu durumda önceden pişirme süresi değişebilir.
Karadut baharın en renkli malzemelerinden biri. Sosunu ister yoğurt üzerinde yiyin, ister pasta yapın. Bu tarifte bezeleri kırıp üzerine döktük. Çilek ve karaduta çok yakıştığını düşündüğümüz reyhan d...
Karpuz kabuğu ile reçel, zeytinyağlı ya da turşu yapılabilir. Bu çabuk turşu tarifi 2-3 gün içinde hazır oluyor. Turşu olarak da yenebilir ama taze kişniş ve zeytinyağı-limonla kütür kütür bir salatay...
Yerel tohumlarınız kadar güçlüsünüz. Hem çok çok eski olan atalık tohumlarınızı hem de bu topraklara göç etmiş ve buralara ayak uydurmuş artık “buralı” olan tohumları kullanmaya çalışın. - Mehmet Gürs
Baklava ile denemelere devam. Daha az şeker kullanmanın yolunu bulmak zo-rundayız. Nasıl ki gelişerek, değişerek bugüne geldi. Yarın var olabilmesi için gelişmesi gerekecek. - Mehmet Gürs
Bazen bir yemeğin, bir tadın yok olmaması için onu güncellemek gerekir. Doğru yol illa bu değil ama yeni nesillere eski tatları tanıştırmak için bir yöntem olabilir. - Mehmet Gürs
Türkiye’de bir çok dernek, kooperatif ya da başka şekilde topluma faydası olan örgütler bir bir şeyler üretiyor. Onlara destek olurken, kendinize de doğru şekilde üretilmiş bir malzeme almış oluyorsun...
Yemek yaparken farkına varmadan sürekli sınırları zorluyoruz. Bazen aklımızdaki bir engeli atlatarak, bazen sınırları aşmış bir malzeme kullanarak.. Bazen ise bizim ya da başkasının bir sınırını geçer...
Kuzu kulağı ve cevizden son derece basit, pratik ve keyifli bir sos tarifi. Erişteye çok yakışıyor ama her türlü makarna, hatta pilavla bile deneyebilirsiniz.
Yemek yaparken farkına varmadan sürekli sınırları zorluyoruz. Bazen aklımızdaki bir engeli atlatarak, bazen sınırları aşmış bir malzeme kullanarak.. Bazen ise bizim ya da başkasının bir sınırını geçer...
Nefis bir piknik yemeği. Taze tarhun ve hardal fark yaratıyor. Sosu balık dışında tavuk ve tiftiklenmiş kırmızı etle yaptığınız sandviçlere ve yemeklere de kullana-bilirsiniz. Not: Grundig...
Farklı otları değerlendirmenin bir yolu da onlarla sos yapmak. Fındıklı, soğanlı, bol otlu bu yemyeşil sosu sandviçlerde, makarnalarda ya da etlerin yanında da kullanabilirsiniz.
Pancar ve filizlenmiş maş fasulyelerle rengarenk bir salata mümkün. Greyfurt yerine mandalina da deneyebilirsiniz. Maş fasulyesini filizlendirmek için birkaç günlük hazırlık gerekiyor. Zamanınız yoksa...
Bayat ekmeği değerlendiren basit yumurtalı ekmeğin domates sosu ile renklenmiş, pastırma ile daha da lezzetlenmiş hali. Hem basit hem de doyurucu, sadece kahvaltılık olarak düşünmeyebilirsiniz.
Yetişkin meyve veya sebze suları hem çok lezzetli hem de sağlıklı. Yemeğin yanında içki istenmediğinde çok iyi bir seçenek. Bu içeceklerde de yemek yapar gibi, herkes kendi sevdiği tadı yaratabiliyor....
Yemek yaparken farkına varmadan sürekli sınırları zorluyoruz. Bazen aklımızdaki bir engeli atlatarak, bazen sınırları aşmış bir malzeme kullanarak.. Bazen ise bizim ya da başkasının bir sınırını geçer...
Yazın karpuz yemekten daha iyi ne olabilir? Kendiliğinden tatlı, ferahlatıcı, karpuzlu, çilekli, yaban mersinli smoothie! Bu tarif sağlıklı olduğunu bildiğimiz karpuz çekirdeklerini de kullanıyor.
Sağlam bina ancak sağlam bir temel üzerine kurulabilir. Yemeğe gelince, kendi bölgenin temelleri neler ona bakın. İcat yapacaksanız, bu bilim ile ilerle-yin… - Mehmet Gürs