Sayfanın başına ulaştınız.
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

MALZEMELER

3 kg Dana kol

4 adet Soğan

3 adet Havuç

5 adet Kereviz sapı

10 diş Sarımsak

2 yemek kaşığı Domates salçası

3 yemek kaşığı Un

750 ml Kırmızı şarap

1.5 lt Et suyu

15 dal Kekik

10 dal Biberiye

3 adet Defne yaprağı

30-35 adet Arpacık soğan

300 ml Zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI

1-Eti temizle, 5x5x10 cm’lik iri parçalar halinde kes. Döküm bir tencerede 150 ml zeytinyağını ısıt, etlerin her tarafını iyice kızartıp kenara al.

2-Soğanları piyazlık, havuç ve kerevizleri iri küp doğra. Sarımsakları temizle. Hepsini 100 ml zeytinyağı eklediğin sıcak tencereye boşalt ve hafifçe öldür.

3-Salça ve unu ekleyip, biraz kavur.

4-Etleri tencereye geri koy. Sebzelerle iyice karıştır.

5-Şarabı koy, etleri kaplayacak kadar et suyu ilave et.

6-Taze otları içine at, tencerenin kapağını kapat.

7-Yemek tıkırdamaya başlayınca; önce 220 C’lik Grundig fırında 30 dak, sonrasında 180 C’de 2 saat, etler iyice yumuşayıp çatalla dağılır kıvama gelene kadar pişir.

8-Arpacık soğanların kabuklarını soy. Kalan zeytinyağını bir tencerede ısıt, soğanları çevirerek kızart, üzerlerine et suyu koyup yumuşayana kadar pişir.

9-Fırından çıkarttığın Bœuf Bourguignon’a arpacık soğanlarını ekleyip servis et.