MALZEMELER
3 kg Dana kol
4 adet Soğan
3 adet Havuç
5 adet Kereviz sapı
10 diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Domates salçası
3 yemek kaşığı Un
750 ml Kırmızı şarap
1.5 lt Et suyu
15 dal Kekik
10 dal Biberiye
3 adet Defne yaprağı
30-35 adet Arpacık soğan
300 ml Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
1-Eti temizle, 5x5x10 cm’lik iri parçalar halinde kes. Döküm bir tencerede 150 ml zeytinyağını ısıt, etlerin her tarafını iyice kızartıp kenara al.
2-Soğanları piyazlık, havuç ve kerevizleri iri küp doğra. Sarımsakları temizle. Hepsini 100 ml zeytinyağı eklediğin sıcak tencereye boşalt ve hafifçe öldür.
3-Salça ve unu ekleyip, biraz kavur.
4-Etleri tencereye geri koy. Sebzelerle iyice karıştır.
5-Şarabı koy, etleri kaplayacak kadar et suyu ilave et.
6-Taze otları içine at, tencerenin kapağını kapat.
7-Yemek tıkırdamaya başlayınca; önce 220 C’lik Grundig fırında 30 dak, sonrasında 180 C’de 2 saat, etler iyice yumuşayıp çatalla dağılır kıvama gelene kadar pişir.
8-Arpacık soğanların kabuklarını soy. Kalan zeytinyağını bir tencerede ısıt, soğanları çevirerek kızart, üzerlerine et suyu koyup yumuşayana kadar pişir.
9-Fırından çıkarttığın Bœuf Bourguignon’a arpacık soğanlarını ekleyip servis et.