MALZEMELER
50 g Nohut
70 g Kavılca bulguru
50 g Malkara mercimeği
1 adet Orta boy soğan
1 yemek kaşığı Domates salçası
1 yemek kaşığı Biber salçası
2 yemek kaşığı Kuru tarhun
5 adet Kuru kırmızı dolmalık biber
1,5 litre Et suyu
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
100 g Süzme yoğurt
50 g Yoğurt
1/2 adet Limonun kabuğu
1 yemek kaşığı Sade yağ
Hazırlanışı
1-Nohutu bir gece önceden suda beklet. Ayrı ayrı tencerelerde bulguru, nohutu ve mercimeği haşla.
2- Soğanı ince küp doğra ve geniş bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavur. Salçaları ekleyip 2 dakika daha kavur.
3-Haşlanmış bakliyatları ve tarhunun yarısını ekle. Dolmalık kuru biberleri iri küp doğrayıp ekle.
4-Et suyunu ısıt ve tencereye ilave et. Biberler yumuşayana, bakliyatlar et suyunu çekene ve böylece koyu kıvamlı bir çorba elde edene kadar kısık ateşte pişir.
5-Bir kaseye limonun kabuğunu rendele. Yoğurtlarla karıştırıp kenara al.
6-Sade yağı kalan zeytinyağı ve tarhun ile ısıt.
7-Tabağa aldığın çorbaya 1 kaşık yoğurt karışımı ve ısıttığın sade yağı ilave et.