Sayfanın başına ulaştınız.
Alaca Çorba

Alaca Çorba

Alaca Çorba

MALZEMELER

50 g Nohut

70 g Kavılca bulguru

50 g Malkara mercimeği

1 adet Orta boy soğan

1 yemek kaşığı Domates salçası

1 yemek kaşığı Biber salçası

2 yemek kaşığı Kuru tarhun

5 adet Kuru kırmızı dolmalık biber

1,5 litre Et suyu

4 yemek kaşığı Zeytinyağı

100 g Süzme yoğurt

50 g Yoğurt

1/2 adet Limonun kabuğu

1 yemek kaşığı Sade yağ

 

Hazırlanışı 

 

1-Nohutu bir gece önceden suda beklet. Ayrı ayrı tencerelerde bulguru, nohutu ve mercimeği haşla.

2- Soğanı ince küp doğra ve geniş bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavur. Salçaları ekleyip 2 dakika daha kavur.

3-Haşlanmış bakliyatları ve tarhunun yarısını ekle. Dolmalık kuru biberleri iri küp doğrayıp ekle.

4-Et suyunu ısıt ve tencereye ilave et. Biberler yumuşayana, bakliyatlar et suyunu çekene ve böylece koyu kıvamlı bir çorba elde edene kadar kısık ateşte pişir.

5-Bir kaseye limonun kabuğunu rendele. Yoğurtlarla karıştırıp kenara al.

6-Sade yağı kalan zeytinyağı ve tarhun ile ısıt.  

7-Tabağa aldığın çorbaya 1 kaşık yoğurt karışımı ve ısıttığın sade yağı ilave et.