Sayfanın başına ulaştınız.
Ateşte Kuzu

Ateşte Kuzu

Ateşte Kuzu

MALZEMELER

1 adet Bütün kuzu

2 baş sarımsak

250g Ayıklanmış taze kekik

250g Ayıklanmış taze biberiye

200g Deniz tuzu

100g Taze öğütülmüş karabiber

2lt Sızma zeytinyağı

ALETLER

1 adet Çarmıh (demircide kolayca yaptırılabilir)

2 metre Demir tel

1 adet Fırça

 

HAZIRLANIŞI

1-Marinadı hazırlamak için sarımsakları ve taze otları ince ince kıy. Bir kapta tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice karıştırıp, kenara kaldır.

2-Ateşi yak ve odunların köz olmasını bekle.

3-Bu sırada kuzuyu dümdüz olacak şekilde göğüs ve but kısımlarından aç. Testere, satır ya da balta işini kolaylaştırır.

4-Daha sonra kuzuyu ayaklarından demir tellerle çarmıha sıkıca bağla. Sağlamlaştırmak için kaburgalardan delik açıp sabitle.

5-Açılan kuzuyu hazırlanan marinat ile iyice ov.

6- 7-8 saat pişir. İlk 1,5-2 saati harlı ateşte, ateşe daha yakın olacak şekilde; daha sonraki 5 saat, ateşten biraz daha uzaklaştırıp pişir. Son 1 saat tekrar ateşe yaklaştırıp, harlı ateşte sırtının iyice kızarmasına izin ver.