MALZEMELER
1 adet Bütün kuzu
2 baş sarımsak
250g Ayıklanmış taze kekik
250g Ayıklanmış taze biberiye
200g Deniz tuzu
100g Taze öğütülmüş karabiber
2lt Sızma zeytinyağı
ALETLER
1 adet Çarmıh (demircide kolayca yaptırılabilir)
2 metre Demir tel
1 adet Fırça
HAZIRLANIŞI
1-Marinadı hazırlamak için sarımsakları ve taze otları ince ince kıy. Bir kapta tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice karıştırıp, kenara kaldır.
2-Ateşi yak ve odunların köz olmasını bekle.
3-Bu sırada kuzuyu dümdüz olacak şekilde göğüs ve but kısımlarından aç. Testere, satır ya da balta işini kolaylaştırır.
4-Daha sonra kuzuyu ayaklarından demir tellerle çarmıha sıkıca bağla. Sağlamlaştırmak için kaburgalardan delik açıp sabitle.
5-Açılan kuzuyu hazırlanan marinat ile iyice ov.
6- 7-8 saat pişir. İlk 1,5-2 saati harlı ateşte, ateşe daha yakın olacak şekilde; daha sonraki 5 saat, ateşten biraz daha uzaklaştırıp pişir. Son 1 saat tekrar ateşe yaklaştırıp, harlı ateşte sırtının iyice kızarmasına izin ver.