MALZEMELER
4 adet Yumurta akı
230 g Çiğ badem
½ bardak Şeker
15 g Badem ezmesi
4 Yumurta sarısı
¼ bardak Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Toz kakule
½ tatlı kaşığı Toz tarçın
500 g Krema
3 çorba kaşığı Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
1-Fırını 180 C’ye ayarla. 15*25 cm büyüklüğündeki dikdörtgen kalıbı yağlı kağıtla kapla.
2-Bademleri doğrayıcıda un haline getir.
3-Mutfak Şefi’nde yumurta sarısı, badem ezmesi ve şekeri karıştır. Kakule ve tarçını ekle.
4-Zeytinyağını ve badem ununu ilave et, karıştır.
5-Yumurta akını Mutfak Şefi ile kar haline getir ve yavaş yavaş karışıma yedir.
6-Harcı kalıba koy, üzerini düzleştir.
7-30-35 dakika kadar, ortası pişene kadar fırınla.
8-Krema ve şekeri Mutfak Şefi ile çırp.
9-Keki çırpılmış krema ve lime kabuğu ile servis et.