Sayfanın başına ulaştınız.
Badem Unlu Kek

Badem Unlu Kek

Hazır badem unu yerine, lezzetli bir bademden kendi yaptığın unu kullanmak sonucu ciddi şekilde değiştiriyor. Farklı bir üzüm cinsinden farklı bir şarap, farklı bademden farklı bir tatlı. Her cinsin tadı, etkisi farklı oluyor. - Mehmet Gürs
Badem Unlu Kek

MALZEMELER

4 adet Yumurta akı

230 g Çiğ badem

½ bardak Şeker

15 g Badem ezmesi

Yumurta sarısı

¼ bardak Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Toz kakule

½ tatlı kaşığı Toz tarçın

500 g Krema

çorba kaşığı Pudra şekeri

 

HAZIRLANIŞ

 

1-Fırını 180 C’ye ayarla. 15*25 cm büyüklüğündeki dikdörtgen kalıbı yağlı kağıtla kapla.

2-Bademleri doğrayıcıda un haline getir.

3-Mutfak Şefi’nde yumurta sarısı, badem ezmesi ve şekeri karıştır. Kakule ve tarçını ekle.

4-Zeytinyağını ve badem ununu ilave et, karıştır.

5-Yumurta akını Mutfak Şefi ile kar haline getir ve yavaş yavaş karışıma yedir.

6-Harcı kalıba koy, üzerini düzleştir.

7-30-35 dakika kadar, ortası pişene kadar fırınla.

8-Krema ve şekeri Mutfak Şefi ile çırp.

9-Keki çırpılmış krema ve lime kabuğu ile servis et.