MALZEMELER
RAS EL HANOUT
1 tatlı kaşığı Kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı Rezene tohumu
1 tatlı kaşığı Tane karabiber
½ tatlı kaşığı Kırmızı pul biber
½ tatlı kaşığı Karanfil
½ tatlı kaşığı Toz zerdeçal
½ tatlı kaşığı Toz zencefil
1 adet Yıldız anason
1 tatlı kaşığı Kakule
1 ½ tatlı kaşığı Tarçın
½ tatlı kaşığı Muskat
1 tatlı kaşığı Sumak
FIRIN NOHUT
1 ölçü kabı Nohut
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 adet Limon
HAZIRLANIŞI
1-Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları süzün. (Bu tarif için nohutları sadece suda bekletip haşlamadan kullanmak da mümkün.)
2-Nohutların iyice kuru olduklarından emin olun. Bir fırın tepsisine yayın, yanlarına limonu ikiye doğrayıp yerleştirin.
3-Zeytinyağıyla karıştırın. Daha çıtır çıtır olmasını istiyorsanız zeytinyağını bol tutun.
4-Fırında 40 dakika pişirin.
5-Nohutları baharat karışımıyla karıştırın.
6-Rendelenmiş limon kabuğu ile servis edin. (Kapalı bir kapta buzdolabında 4 gün dayanabiliyor.)