Sayfanın başına ulaştınız.
Bakliyatlı Sebze Çorbası

Bakliyatlı Sebze Çorbası

 
Bakliyatlı Sebze Çorbası

MALZEMELER

1 adet Havuç

1 adet Kereviz - Saplarıyla beraber

3 adet Taze patates

1 adet Kabak

2 ince sap Pırasa

5 diş Sarımsak

1 bağ Ispanak

100 g Haşlanmış fasulye

75 g Yeşil mercimek

1 tatlı kaşığı Acı toz biber

2 lt Tavuk suyu

10-12 yaprak Fesleğen

80 ml Zeytinyağı

Tuz, karabiber

  

HAZIRLANIŞI 


1-Havuç, kereviz, kereviz sapları, patates ve kabağı temizleyip, küp şeklinde doğra. 

2-Pırasa ve sarımsakları ince doğra.

3-Ispanağı temizle, saplarını ayıkla.

4-Çorba tenceresinde zeytinyağını ısıt. Havuç, kerevizler, sarımsak ve pırasayı tencereye atıp, terlet.

5-Patatesi ilave et, birkaç dakika çevir. Fasulye ve mercimeği ekle, acı biberi koyup karıştır.

6-Kabağı ekleyip, tavuk suyunu tüm malzemenin üzerine boşalt.

7-Sebzeler dişe gelecek şekilde pişene kadar tıngırdat.

8-Ispanak ve fesleğenleri ekleyip karıştır, ateşin altını kapat.

9-Tuzla tatlandır.