MALZEMELER
1 adet Havuç
1 adet Kereviz - Saplarıyla beraber
3 adet Taze patates
1 adet Kabak
2 ince sap Pırasa
5 diş Sarımsak
1 bağ Ispanak
100 g Haşlanmış fasulye
75 g Yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı Acı toz biber
2 lt Tavuk suyu
10-12 yaprak Fesleğen
80 ml Zeytinyağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Havuç, kereviz, kereviz sapları, patates ve kabağı temizleyip, küp şeklinde doğra.
2-Pırasa ve sarımsakları ince doğra.
3-Ispanağı temizle, saplarını ayıkla.
4-Çorba tenceresinde zeytinyağını ısıt. Havuç, kerevizler, sarımsak ve pırasayı tencereye atıp, terlet.
5-Patatesi ilave et, birkaç dakika çevir. Fasulye ve mercimeği ekle, acı biberi koyup karıştır.
6-Kabağı ekleyip, tavuk suyunu tüm malzemenin üzerine boşalt.
7-Sebzeler dişe gelecek şekilde pişene kadar tıngırdat.
8-Ispanak ve fesleğenleri ekleyip karıştır, ateşin altını kapat.
9-Tuzla tatlandır.