MALZEMELER
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 adet Soğan
3 adet Patates
1 adet Rezene
4 adet Enginar
200 g Tane bezelye
2 dal Taze kekik
1 adet Limon
1.5 lt Tavuk suyu
4 dilim Pastırma
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Soğanı, patatesi, enginarları ve rezeneyi doğrayın.
2-Zeytinyağında soğanı hafif renk alana kadar kavurun.
3-Patates, rezene, enginar ve bezelyeleri ekleyip birlikte 5 dakika pişirin. İçine kekikleri sıyırarak ekleyin. Limonun kabuğunu şeritler halinde ilave edin, yarısının suyunu sıkın.
4-Tavuk suyunu ekleyin ve tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
5-Blender ile püre edin. Gerekirse üzerine su ya da tavuk suyu ilave edin.
6-Pastırmaları ince şeritler halinde ya da ufak doğrayın. Yağsız tavada çıtır çıtır olana kadar pişirin.
7-Çorbayı pastırma kıtırları ve taze kekikle servis edin.