Sayfanın başına ulaştınız.
Bezelyeli Enginar Çorbası

Bezelyeli Enginar Çorbası

Ferahlatıcı bir bahar çorbası. Üzerindeki pastırmayı atlamayın.
Bezelyeli Enginar Çorbası

MALZEMELER

5 yemek kaşığı Zeytinyağı

1 adet Soğan

3 adet Patates

1 adet Rezene

4 adet Enginar

200 g Tane bezelye

2 dal Taze kekik

1 adet Limon

1.5 lt Tavuk suyu

4 dilim Pastırma

Tuz, karabiber

 

 

HAZIRLANIŞI   

 

1-Soğanı, patatesi, enginarları ve rezeneyi doğrayın.

2-Zeytinyağında soğanı hafif renk alana kadar kavurun.

3-Patates, rezene, enginar ve bezelyeleri ekleyip birlikte 5 dakika pişirin. İçine kekikleri sıyırarak ekleyin. Limonun kabuğunu şeritler halinde ilave edin, yarısının suyunu sıkın.

4-Tavuk suyunu ekleyin ve tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.

5-Blender ile püre edin. Gerekirse üzerine su ya da tavuk suyu ilave edin.

6-Pastırmaları ince şeritler halinde ya da ufak doğrayın. Yağsız tavada çıtır çıtır olana kadar pişirin.

7-Çorbayı pastırma kıtırları ve taze kekikle servis edin.