MALZEMELER:
100 gr İç bezelye
1/2 ölçü kabı Taze ot (nane, dereotu)
1 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Yoğurt
1 ölçü kabı Su
3/4 tatlı kaşığı Karbonat
1 ölçü kabı Tam buğday un
1/2 tatlı kaşığı Kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Tereyağı
ÜZERİNE:
½ ölçü kabı Yoğurt
1 adet Limon
1 tatlı kaşığı Sumak
¼ tatlı kaşığı Tuz
3-4 adet Frenk soğanı (yaprak soğanı)
HAZIRLANIŞI
1-Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp kenara alın. Soğuduktan sonra otlarla birlikte Doğrayıcı'da iyice ezin.
2-Geniş bir kapta yumurtayı çırpın. Ayrı bir kapta ya da bardakta yoğurt ve suyu karıştırın ve yumurtaya ekleyin. Karbonat, un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip karıştırın. Bezelyeli karışımı da içine katıp karıştırın.
3-Tavayı ısıtın. Tereyağını tavada eritin ve pancake harcına ekleyip karıştırın. Kepçe yardımıyla yuvarlak olacak şekilde tavaya dökün. Üzerinde kabarcıklar oluşunca çevirip 30 saniye daha pişirin.
4-Pancakeler pişerken bir kapta yoğurdu çırpın. İçine limonun kabuğunu rendeleyin. Sumağı ve tuzunu ekleyin. Soğanları doğrayın. Pancakeleri yoğurtlu sos ve soğanlarla birlikte servis edin.