Sayfanın başına ulaştınız.
Çıtır Nohutlu Atalık Bulgur Salatası

Çıtır Nohutlu Atalık Bulgur Salatası

       
Çıtır Nohutlu Atalık Bulgur Salatası

Bulgur pilav

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu, az döv 

60 g Frik bulguru

50 g Siyez bulguru

225 ml sıcak su 

½ tatlı kaşığı tuz

1 adet defne yaprağı

Tencerede zeytinyağını ısıt. Kişniş tohumlarını hafifçe kavur. Bulgurları ekleyip 3 dakika kavur. Suyunu ver. Tuzu ve defne yaprağını ekle. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 20 dakika pişir. Demlendir. Soğumaya al.

Çıtır Nohut

120 g nohut, haşlanmış

1 çorba kaşığı zeytinyağı

½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber

¼ tatlı kaşığı toz zerdeçal

¼ tatlı kaşığı tuz

Fırını ızgara ayarda 200 dereceye ısıt.

Nohutları iyice kurut. Fırın tepsisine diz. Zeytinyağı gezdir. Pul biber, zerdeçal ve tuz serpiştirip karıştır. Fırında 15 dakika çıtır çıtır olana kadar pişir.

Sos

2 çorba kaşığı tahin

1 diş sarımsak, soyulmuş

½ adet limonun suyu

1 tatlı kaşığı bal 

¼ tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş karabiber

60 ml zeytinyağı

Tüm malzemeleri doğrayıcıda sos kıvamına gelene kadar karıştır.

Salata

20 g dereotu

20 g maydanoz

20 g nane yaprağı

20 g bebek ıspanak yaprağı

1 adet salatalık 

1 adet fındık turp

1 adet limon

½ tatlı kaşığı çörek otu

Ispanak ve nane dışındaki otları kıy/doğra.  

Salatalık ve turpları halka doğra.

Geniş bir kapta bulgurları ve salata malzemelerini sosla harmanla. Çıtır nohutu ve çörek otunu serpiştir, az zeytinyağı gezdirip servis et.