Bulgur pilav
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu, az döv
60 g Frik bulguru
50 g Siyez bulguru
225 ml sıcak su
½ tatlı kaşığı tuz
1 adet defne yaprağı
Tencerede zeytinyağını ısıt. Kişniş tohumlarını hafifçe kavur. Bulgurları ekleyip 3 dakika kavur. Suyunu ver. Tuzu ve defne yaprağını ekle. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 20 dakika pişir. Demlendir. Soğumaya al.
Çıtır Nohut
120 g nohut, haşlanmış
1 çorba kaşığı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
¼ tatlı kaşığı toz zerdeçal
¼ tatlı kaşığı tuz
Fırını ızgara ayarda 200 dereceye ısıt.
Nohutları iyice kurut. Fırın tepsisine diz. Zeytinyağı gezdir. Pul biber, zerdeçal ve tuz serpiştirip karıştır. Fırında 15 dakika çıtır çıtır olana kadar pişir.
Sos
2 çorba kaşığı tahin
1 diş sarımsak, soyulmuş
½ adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı bal
¼ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş karabiber
60 ml zeytinyağı
Tüm malzemeleri doğrayıcıda sos kıvamına gelene kadar karıştır.
Salata
20 g dereotu
20 g maydanoz
20 g nane yaprağı
20 g bebek ıspanak yaprağı
1 adet salatalık
1 adet fındık turp
1 adet limon
½ tatlı kaşığı çörek otu
Ispanak ve nane dışındaki otları kıy/doğra.
Salatalık ve turpları halka doğra.
Geniş bir kapta bulgurları ve salata malzemelerini sosla harmanla. Çıtır nohutu ve çörek otunu serpiştir, az zeytinyağı gezdirip servis et.