Sayfanın başına ulaştınız.
Çabuk Havuç Turşusu

Çabuk Havuç Turşusu

 
Çabuk Havuç Turşusu

MALZEMELER

200ml Organik elma sirkesi

100ml Organik incir sirkesi

150ml İçme suyu

100g Şeker

20g Kaya tuzu

500g Kum havucu

1 yemek kaşığı Kişniş tohumu

2 adet Defne yaprağı

 

NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML 1 YEMEK KAŞIĞI=15 ML

 

RKELER: ÜÇ ELMA ÇİFTLİĞİ YAPRAKLI, ÇANKIRI 
http://www.ucelmadogaltarim.com/

 

HAZIRLANIŞI

1-Sirke, su, şeker ve tuzu bir tencerede kaynama noktasına getir.

2-Şeker ve tuz çözüldükten sonra karışımı bir kaba alıp buzdolabında soğut.

3-Kum havuçlarını temizleyip, mandolin yardımıyla uzunlamasına incecik doğra.

4-Havuçları cam bir kavanoza doldur. Kişniş tohumlarını ekle, defne yapraklarını üzerlerine ufala.

5-Hazırladığın sirkeli suyu kavanoza doldur. Tüm malzemeyi kapladığından emin ol.

6-Kavanozun kapağını kapatıp 2 saat beklet.