MALZEMELER
200ml Organik elma sirkesi
100ml Organik incir sirkesi
150ml İçme suyu
100g Şeker
20g Kaya tuzu
500g Kum havucu
1 yemek kaşığı Kişniş tohumu
2 adet Defne yaprağı
NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML 1 YEMEK KAŞIĞI=15 ML
SİRKELER: ÜÇ ELMA ÇİFTLİĞİ YAPRAKLI, ÇANKIRI
http://www.ucelmadogaltarim.com/
HAZIRLANIŞI
1-Sirke, su, şeker ve tuzu bir tencerede kaynama noktasına getir.
2-Şeker ve tuz çözüldükten sonra karışımı bir kaba alıp buzdolabında soğut.
3-Kum havuçlarını temizleyip, mandolin yardımıyla uzunlamasına incecik doğra.
4-Havuçları cam bir kavanoza doldur. Kişniş tohumlarını ekle, defne yapraklarını üzerlerine ufala.
5-Hazırladığın sirkeli suyu kavanoza doldur. Tüm malzemeyi kapladığından emin ol.
6-Kavanozun kapağını kapatıp 2 saat beklet.