MALZEMELER
40 g Sade yağ
2 adet Lavaş
5 dal Maydanoz
150 g Çamur peyniri
½ adet Limonun kabuğu
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Pancar, turp, havuç, salatalık turşuları
HAZIRLANIŞI
1-Fırını 200 C dereceye ayarla.
2-Sade yağı ısıtıp, bir fırça yardımıyla lavaşların üzerine sür. Fırın tepsisine yerleştir.
3-Lavaşları çıtırdayıp, altın sarısı bir renk alana kadar, yaklaşık 8-9 dakika fırınla.
4-Maydanozları saplarından ayırıp incecik kıy, çamur peyniri, limon kabuğu ve zeytinyağıyla karıştırıp, kremamsı bir harç elde et.
5-Elinde bulunan turşuları mandolin yardımıyla incecik kes.
6-Oda sıcaklığına gelen lavaşları elinle istediğin boyutta parçalara böl. Her bir parçanın üzerine çamur peyniri karışımını sürüp, turşu dilimlerini yerleştir.