Sayfanın başına ulaştınız.
Çamur Peynirli Lavaş Kıtırı

Çamur Peynirli Lavaş Kıtırı

 
Çamur Peynirli Lavaş Kıtırı

MALZEMELER

40 g Sade yağ

2 adet Lavaş

5 dal Maydanoz

150 g Çamur peyniri

½ adet Limonun kabuğu

2 yemek kaşığı Zeytinyağı

Pancar, turp, havuç, salatalık turşuları

 

HAZIRLANIŞI

1-Fırını 200 C dereceye ayarla. 

2-Sade yağı ısıtıp, bir fırça yardımıyla lavaşların üzerine sür. Fırın tepsisine yerleştir. 

3-Lavaşları çıtırdayıp, altın sarısı bir renk alana kadar, yaklaşık 8-9 dakika fırınla. 

4-Maydanozları saplarından ayırıp incecik kıy, çamur peyniri, limon kabuğu ve zeytinyağıyla karıştırıp, kremamsı bir harç elde et. 

5-Elinde bulunan turşuları mandolin yardımıyla incecik kes.

6-Oda sıcaklığına gelen lavaşları elinle istediğin boyutta parçalara böl. Her bir parçanın üzerine çamur peyniri karışımını sürüp, turşu dilimlerini yerleştir.