MALZEMELER
BAŞLANGIÇ MAYASI İÇİN
45 g Yoğurt
125 g Çavdar unu
¼ tatlı kaşığı Tatlı Maya
TAHILLAR İÇİN
170 g Çavdar unu
85 g Ayçekirdeği
500 ml Su
EKMEK İÇİN
200 g Çavdar Unu
10 g Deniz tuzu
20 g Pekmez
¼ tatlı kaşığı Kuru Maya
250 ml Su
HAZIRLANIŞI
1-Başlangıç mayası için gereken malzemeleri karıştır, üstü kapalı bir şekilde 1 gece oda sıcaklığında beklet.
2-Tahılları suyla karıştırıp üzerini kapat, 1 gece oda sıcaklığında beklet.
3-Ertesi gün tahılları süz ve geniş bir kapta başlangıç mayasıyla karıştır.
4-Su hariç kalan ekmek malzemelerini tahıllı karışıma ekle.
5-Suyu tüm malzemeye yavaş yavaş yedir.
6-Hazırladığın harcı tereyağ ile kapladığın kalıba dök, üzeri açık bir şekilde, fırının mayalama programında 1 saat mayala.
7-Fırını 210 C dereceye ayarla.
8-Ekmeği ilk önce 210 C’de 10 dakika, daha sonra 165 C’ye düşürüp 3 saat pişir. Pişme süresi bittikten sonra kalıbından çıkartıp fırın teli üzerinde soğumaya bırak.