Sayfanın başına ulaştınız.
Çavdar Ekmeği

Çavdar Ekmeği

 
Çavdar Ekmeği

MALZEMELER

 

BAŞLANGIÇ MAYASI İÇİN

45 g Yoğurt

125 g Çavdar unu

¼ tatlı kaşığı Tatlı Maya

TAHILLAR İÇİN

170 g Çavdar unu

85 g Ayçekirdeği

500 ml Su

EKMEK İÇİN

200 g Çavdar Unu

10 g Deniz tuzu

20 g Pekmez

¼ tatlı kaşığı Kuru Maya

250 ml Su

 

 

HAZIRLANIŞI  

 

1-Başlangıç mayası için gereken malzemeleri karıştır, üstü kapalı bir şekilde 1 gece oda sıcaklığında beklet.

2-Tahılları suyla karıştırıp üzerini kapat, 1 gece oda sıcaklığında beklet.

3-Ertesi gün tahılları süz ve geniş bir kapta başlangıç mayasıyla karıştır.

4-Su hariç kalan ekmek malzemelerini tahıllı karışıma ekle.

5-Suyu tüm malzemeye yavaş yavaş yedir.

6-Hazırladığın harcı tereyağ ile kapladığın kalıba dök, üzeri açık bir şekilde, fırının mayalama programında 1 saat mayala.

7-Fırını 210 C dereceye ayarla.

8-Ekmeği ilk önce 210 C’de 10 dakika, daha sonra 165 C’ye düşürüp 3 saat pişir. Pişme süresi bittikten sonra kalıbından çıkartıp fırın teli üzerinde soğumaya bırak.