Maya
25 g yaş maya
65 ml ılık su
1 çorba kaşığı pekmez
Kitchen Machine’de maya ve suyu karıştır. Pekmezi ekleyip yavaş yavaş 5 dakika (padd’le ile) çevir.
Ekmek
225 g karabuğday unu
100 g pirinç unu
100 g yulaf unu
100 g ay çekirdeği
100 g kabak çekirdeği
25 g keten tohumu
40 g susam
35 g keçiboynuzu unu
20 g psyllium husk tozu (karnıyarık otu tozu)
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kimyon
50 g kuru yaban mersini
Yaban mersini dışındaki bütün kuru malzemeleri geniş bir kapta karıştır.
Kitchen Machine’e mayalı suya ekle. Bağlayana kadar karıştır.
İçine kuru yaban mersinlerini ekle.
Dikdörtgen kabın içine pişirme kağıdı yerleştir.
Harcı kabın içine alıp üzerine karabuğday unu serpiştir.
Üzerine bir örtü ört ve 2 saat oda sıcaklığında kabarmaya bırak.
Fırını 225 dereceye ısıt.
Ekmeği 65-70 dakika pişir.
Kesmeden evvel bir gece oda sıcaklığında üzeri açık şekilde soğumaya bırak.
İnce dilimle.