MALZEMELER
2 Yumurta
½ çorba kaşığı Hardal
350 ml + 2 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 Limon suyu
½ tatlı kaşığı Tuz
1 Dana yürek
2 dilim Ekşi maya ekmek
Bayırturbu
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Yüreği iyice temizle, mümkün olduğu kadar ince kesip, kıyma kıvamı elde et. Eti buzdolabına kaldır.
2-Yumurtaları poşe et, buzlu suya koy. Soğuduktan sonra kurut.
3-Yumurtaları blender'a koy, hardal ve tuzu ilave edip çırp.
4-350 ml zeytinyağını azar azar, kıvam alana kadar ekle.
5-Limon suyunu ilave edip bir kenara al.
6-Ekmekleri makineden geçir. Tuz, biber ve kalan zeytinyağı ile tatlandır. Fırının tepsisine yayıp 200 C’de kurut.