MALZEMELER
5 adet Kıl Kuyruk Mercan
200 g Kaya Tuzu
2 litre Su
250 g Tahin
60 ml Limon suyu
7-8 diş Sarımsak
1 çorba kaşığı Tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı Toz kimyon
½ tatlı kaşığı Deniz tuzu
¼ tatlı kaşığı Karabiber
150 ml Su
¼ adet Limon kabuğu rendesi
1 adet Rezene
HAZIRLANIŞI
1-200 g tuzu 2 litre suda erit.
2-Balıkların filetosunu çıkart, deri ve kılçıklarını temizle. Hazırladığın tuzlu suyun içine atıp buzdolabında 2 saat beklet.
3-Hibeş için rezene dışındaki kalan tüm malzemeyi doğrayıcı'da çek. İnce bir süzgeçten geçir.
4-Rezeneyi boylamasına ortadan ikiye kes. Mandolin ile incecik dilimle. Soğuk suda beklet.
5-Tuzlu balıkları suda yıka, kurutup ince dilimle.
6-Rezeneyi sudan çıkart.
7-Balığı hibeş ve rezene ile birlikte tabağa yerleştir.
8-Limon kabuğu rendesi ekleyerek servis et.