MALZEMELER
255g Un
¼ bardak (50g) Toz şeker
½ tatlı kaşığı Tuz
225g Tereyağı (küp küp kesilmiş)
60ml Buz gibi soğuk su
10 adet Kayısı
8 adet Mürdüm eriği
MEYVELER İÇİN
50g Oda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığı Tarçın
½ adet Limon (suyu)
1 tatlı kaşığı Toz şeker
HAZIRLANIŞI
1-Blender'da, şeker ve tuzu, tereyağı küpleri ile birlikte birkaç kere çevir.
2-Yavaş yavaş suyu ilave edip hamur kıvamı alana kadar, iki tur daha çevir.
3-Hamuru 2’ye böl ve elinle yassı yuvarlaklar oluştur. Streçe sar ve buzdolabında 30 dakika dinlendir.
4-Meyvelerin çekirdeklerini çıkartıp 8’e kes; ayrı ayrı kaplara koy.
5-Meyveler için ayırdığın malzemeleri karıştırıp, meyvelere yedir.
6-Hamurları buzdolabından çıkar ve unlu tezgahta 0,5 cm kalınlığında daire şeklinde aç. Yağlı kağıt serdiğin bir fırın tepsisine yerleştir.
7-Meyveleri hamurların ortasına, etraflarında 5’er cm boşluk bırakacak şekilde yerleştir.
8-Boş kalan kenarları katlayarak meyvelere doğru kapat.
9-Crostata’ları hamur sertleşinceye kadar buzlukta beklet.
10-Fırını 180 C'ye ayarla.
11-Crostataları meyveler pişip hamur iyice kızarana kadar, yaklaşık 45 dakika fırınla.
12-Fırından çıkarttığın crostataları bir telin üzerine alıp dinlendir. Ilık servis et.