Sayfanın başına ulaştınız.
Crostata

Crostata

 
Crostata

MALZEMELER

255g Un

¼ bardak (50g) Toz şeker

½ tatlı kaşığı Tuz

225g Tereyağı (küp küp kesilmiş)

60ml Buz gibi soğuk su

10 adet Kayısı

8 adet Mürdüm eriği

MEYVELER İÇİN

50g Oda sıcaklığında tereyağı

1 tatlı kaşığı Tarçın

½ adet Limon (suyu)

1 tatlı kaşığı Toz şeker 

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Blender'da, şeker ve tuzu, tereyağı küpleri ile birlikte birkaç kere çevir.

2-Yavaş yavaş suyu ilave edip hamur kıvamı alana kadar, iki tur daha çevir.

3-Hamuru 2’ye böl ve elinle yassı yuvarlaklar oluştur. Streçe sar ve buzdolabında 30 dakika dinlendir.

4-Meyvelerin çekirdeklerini çıkartıp 8’e kes; ayrı ayrı kaplara koy.

5-Meyveler için ayırdığın malzemeleri karıştırıp, meyvelere yedir.

6-Hamurları buzdolabından çıkar ve unlu tezgahta 0,5 cm kalınlığında daire şeklinde aç. Yağlı kağıt serdiğin bir fırın tepsisine yerleştir.

7-Meyveleri hamurların ortasına, etraflarında 5’er cm boşluk bırakacak şekilde yerleştir.

8-Boş kalan kenarları katlayarak meyvelere doğru kapat.

9-Crostata’ları hamur sertleşinceye kadar buzlukta beklet.

10-Fırını 180 C'ye ayarla.

11-Crostataları meyveler pişip hamur iyice kızarana kadar, yaklaşık 45 dakika fırınla.

12-Fırından çıkarttığın crostataları bir telin üzerine alıp dinlendir. Ilık servis et.