MALZEMELER
DANA YANAK:
3 adet Dana Yanak
60 ml Zeytinyağı
60 g Kereviz Sapı
150 g Soğan (Soyulmuş)
100 g Havuç (Soyulmuş)
10 g Sarımsak (Soyulmuş)
1 adet Defne yaprağı
5-6 adet Tane karabiber
1 dal Taze biberiye
1 dal Taze kekik
1 tatlı kaşığı Domates salçası
½ tatlı kaşığı Acı biber salçası
100 ml Kırmızı şarap
½ Yıldız anason
1 Küçük çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu
1 çorba kaşığı Nar ekşisi
ÇITIR NOHUT
100 g Kuru nohut
1 çorba kaşığı Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Toz kişniş
DANA YANAK KEBAP TABAĞI
Pişirmiş olduğun yanaklar
1 bağ Temizlenmiş Ispanak
Çıtır nohut
Tırnak pide
Yoğurt
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
1-Yanakları temizle, bir tencereye zeytinyağını koy ve ısıt. Yanakları yağda kahverengileşinceye kadar Grundig ankastre ocakta kızart, tencereden alıp bir kenara koy.
2-Sebze, otlar ve baharatları tavaya koyup sotele, salçaları ekle, çevirmeye devam et.
3-Şarabı ekle, 5 dakika kadar kaynat.
4-Yanakları tencereye geri koy, nar ekşisi ve malzemenin üzerini örtecek kadar su koy.
5-Tencerenin kapağını kapat, kaynadıktan sonra altını kıs. Etler iyice pişip, çatalla dağılacak kıvama gelene kadar; yaklaşık 2,5 saat pişir.
6-Yanakları tencereden çıkartıp kalan sosu süz. Süzdüğün sosu koyulaşana kadar ocakta çektir.
7-Dana yanağı elinle parçalayarak koyulaşan sosun içine ekle.
8-Nohutları tuzlu suda haşla.
9-Soğuyunca kabuklarını soy. İyice kurut.
10-Kızgın yağda çıtırdayana kadar kızart.
11-Peçetenin üzerine alıp fazla yağını çektir.
12-Tuz, karabiber ve kişnişle tatlandır.
13-Pideleri küp kesip tuz, biber, pul biber ve zeytinyağı ile karıştır. 200 C’lik Grundig fırında 10-15 dak kızart.
14-Yanakları ısıt, temizlediğin ıspanakları içine at.
15-Pidelerin üstüne önce yoğurt, sonra soslu dana yanak ve nohutları yerleştir. Pul biberle tatlandır.