MALZEMELER
10 kg Domates
2 kg Soğan
1 kg Havuç
500 g Kereviz sapı
20 dal Biberiye
500 ml Zeytinyağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Soğan ve havuçları temizle. Kerevizlerle birlikte irice doğra.
2-Büyük bir tencereye zeytinyağını koy, ısındıktan sonra doğradığın sebzeleri ekle. Tenceredekiler hafifçe yumuşayana kadar pişir.
3-Domatesleri yıka, kabaca doğra. Yumuşayan sebzelere ilave et. İyice karıştır, saplarından ayırdığın biberiyeleri ekle. Kaynamaya başlayınca, altını kısıp üçte ikisine inene kadar çektir.
4-Ocaktan aldığın sosu blenderdan geçir, tuz ve biberle tatlandır.
5-Fırında sterilize ettiğin kavanozlara doldurup, ağzını sıkıca kapat. Serin bir ortamda sakla.