Sayfanın başına ulaştınız.
Domates Sosu

Domates Sosu

 
Domates Sosu

MALZEMELER

10 kg Domates

2 kg Soğan

1 kg Havuç

500 g Kereviz sapı

20 dal Biberiye

500 ml Zeytinyağı

Tuz, karabiber

 

HAZIRLANIŞI 

 

1-Soğan ve havuçları temizle. Kerevizlerle birlikte irice doğra. 

2-Büyük bir tencereye zeytinyağını koy, ısındıktan sonra doğradığın sebzeleri ekle. Tenceredekiler hafifçe yumuşayana kadar pişir. 

3-Domatesleri yıka, kabaca doğra. Yumuşayan sebzelere ilave et. İyice karıştır, saplarından ayırdığın biberiyeleri ekle. Kaynamaya başlayınca, altını kısıp üçte ikisine inene kadar çektir. 

4-Ocaktan aldığın sosu blenderdan geçir, tuz ve biberle tatlandır. 

5-Fırında sterilize ettiğin kavanozlara doldurup, ağzını sıkıca kapat. Serin bir ortamda sakla.