MALZEMELER
3 adet Yumurta
125g Pudra şekeri
300g Un
2,5 tatlı kaşığı Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Deniz tuzu
125ml Krema
125ml Süt
125ml Eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı Tarçın
ALETLER
1 adet Döküm Donut Tavası
NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML
HAZIRLANIŞI
1-Geniş bir kapta, yumurta ve 110 gram şekeri rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırp.
2-Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp, yumurtalı karışıma ekle.
3-Krema ve sütün tamamını ve tereyağının yarısını bu karışıma yedir.
4-Kalan şeker ve tarçını karıştırıp bir kenara koy.
5-Döküm tavayı ateşin üstünde ısıt. Kalan tereyağını tavanın gözlerine dağıtıp kızdır.
6-Donut harcını bir kaşık yardımıyla tavanın gözlerindeki yağda kızart.
7-Şişeceğini hesap ederek kenarlarında boşluk bırak. Her iki tarafını da 3-4 dakika kızarana kadar pişir.
8-Donutları tarçınlı şekerle karıştır.