MALZEMELER
½ adet Kuru soğan
1 yk Zeytinyağı
250 g Taze Sezar mantarı
5 dal Taze kekik (ayıklanmış)
60 ml Beyaz şarap
20 g Tereyağ
Bal
Sumak
Tuz
Karabiber
Kıtır ekmek (tercihen çavdarlı)
HAZIRLANIŞI
1-Soğanı sıçan dişi doğrayıp, zeytinyağında yüksek ateşte sotele.
2-Mantarları temizle, 200 g’ını zar şeklinde doğra, soğanlara ilave et.
3-Kekikleri ilave edip karıştır, şarabı döküp çektir.
4-Tuz ve biberle tatlandırıp sıcakken blender'la homojen bir püre elde et.
5-Ilık olan karışıma tereyağını ekleyip, hızlıca karıştırarak bağla.
6-Kalan mantarlardan mandolin yardımıyla incecik dilimler elde et.
7-Mantar püresini kıtır ekmeklere sür, üzerine çiğ mantar dilimlerini dizip sumak ve balla tatlandır.