Sayfanın başına ulaştınız.
Ekmek Üstü Sezar Mantarı

Ekmek Üstü Sezar Mantarı

 
Ekmek Üstü Sezar Mantarı

MALZEMELER

½ adet Kuru soğan

1 yk Zeytinyağı

250 g Taze Sezar mantarı

5 dal Taze kekik (ayıklanmış)

60 ml Beyaz şarap

20 g Tereyağ

Bal

Sumak

Tuz

Karabiber

Kıtır ekmek (tercihen çavdarlı)

 

HAZIRLANIŞI

1-Soğanı sıçan dişi doğrayıp, zeytinyağında yüksek ateşte sotele. 

2-Mantarları temizle, 200 g’ını zar şeklinde doğra, soğanlara ilave et. 

3-Kekikleri ilave edip karıştır, şarabı döküp çektir. 

4-Tuz ve biberle tatlandırıp sıcakken blender'la homojen bir püre elde et. 

5-Ilık olan karışıma tereyağını ekleyip, hızlıca karıştırarak bağla. 

6-Kalan mantarlardan mandolin yardımıyla incecik dilimler elde et. 

7-Mantar püresini kıtır ekmeklere sür, üzerine çiğ mantar dilimlerini dizip sumak ve balla tatlandır.