Sayfanın başına ulaştınız.
Elmalı Çilekli Yulaf Frigo

Elmalı Çilekli Yulaf Frigo

       
Elmalı Çilekli Yulaf Frigo

Papatya çayı

250 ml sıcak su

1 çorba kaşığı Papatya

Papatyayı sıcak suda 5 dakika beklet. Süzerek bir fincana al.

Elma ve çilekli yulaf püresi

1 adet kırmızı elma (200 g)

50 g yulaf ezmesi

1 tatlı kaşığı tarçın

175 g çilek, temizlenmiş 

Elmayı kabuklarıyla birlikte dilimleyip blenderde çayın yarısıyla birlikte sulu bir püre haline getir. Bir tencereye dök.

Yulafı, tarçın ve kalan papatya çayını ekleyip karıştır.

Yulaf suyunun çoğunu çekene kadar 7-8 dakika orta ateşte arada karıştırarak pişir.

Blendera geri dök. Çilekleri ekleyip püre haline getir.   

Frigo

Yulaf püresini bardak kalıplara dök.

Ortalarına çubuk yerleştir.

Buzlukta 3-4 saat dondur.

Kalıplardan çıkarmak için ılık suyun altına tut.