Papatya çayı
250 ml sıcak su
1 çorba kaşığı Papatya
Papatyayı sıcak suda 5 dakika beklet. Süzerek bir fincana al.
Elma ve çilekli yulaf püresi
1 adet kırmızı elma (200 g)
50 g yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı tarçın
175 g çilek, temizlenmiş
Elmayı kabuklarıyla birlikte dilimleyip blenderde çayın yarısıyla birlikte sulu bir püre haline getir. Bir tencereye dök.
Yulafı, tarçın ve kalan papatya çayını ekleyip karıştır.
Yulaf suyunun çoğunu çekene kadar 7-8 dakika orta ateşte arada karıştırarak pişir.
Blendera geri dök. Çilekleri ekleyip püre haline getir.
Frigo
Yulaf püresini bardak kalıplara dök.
Ortalarına çubuk yerleştir.
Buzlukta 3-4 saat dondur.
Kalıplardan çıkarmak için ılık suyun altına tut.