Sayfanın başına ulaştınız.
Etli Patates Graten

Etli Patates Graten

 

MALZEMELER

3 yemek kaşığı Bœuf Bourguignon

1 adet Haşlanmış büyük patates

100 ml Süt

2 adet Yumurta Sarısı

60 ml Kırmızı şarap

5 dal Maydanoz

Tuz ve karabiber

 

HAZIRLANIŞI

1-Eti tek kişilik bir tavaya koy, üzerine şarabı döküp ısıt.

2-Haşlanmış patatesi soy, sütle ez. Yumurta sarılarını ekleyip, karıştır. Tuz ve biberle tatlandır.

3-Maydanozları kabaca doğrayıp etin üzerine serpiştir.

4-Hazırladığın patates ezmesiyle etin üzerini tamamen kapla, çatalla hafifçe bastırarak tırtıklı bir yapı oluştur.

5-200 C’lik Grundig fırında 30-35 dakika, patatesi üzeri kızarana kadar pişir