MALZEMELER
180 g Kuru fasulye
170 g Karabuğday
165 g Keten tohumu
140 g Kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı Paprika
1 yemek kaşığı Deniz tuzu
1/2 yemek kaşığı Pul biber
1/2 yemek kaşığı Kimyon tohumu
1/2 demet Taze kişniş
1 adet Misket limonu suyu
HAZIRLANIŞI
1-Fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp, iyice pişene kadar haşla. Süzüp soğut.
2-Karabuğdayı bir çimdik tuzlu suda 7 saat bekletip süz. Başka bir kapta keten tohumu ve kabak çekirdeğini de bir çimdik tuz ile ıslatıp birlikte 7 saat beklettikten sonra süz.
3-Fasulye, karabuğday, keten tohumu ve kabak çekirdeklerini baharat, tohumlar ve lime suyu ile birlikte blender'da öğüt.
4-Fırını 65 derece ayarda ısıt. Oluşan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üstüne çok ince (yaklaşık 2-3 mm kalınlığında) yay ve 10 saat boyunca kurut.