Sayfanın başına ulaştınız.
Fırın Köfte

Fırın Köfte

Fırın Köfte

MALZEMELER

90 g Eski kaşar

1 adet Soğan

3 adet Kereviz sapı

2 diş Sarımsak

1 orta boy Havuç

1 yemek kaşığı Tereyağ

10 dal Ayıklanmış taze kekik

½ tatlı kaşığı Toz biber

60 ml Domates suyu

125 ml Tavuk suyu

2 adet Yumurta

½ tatlı kaşığı Toz jelatin

bardak Galeta unu

demet Ayıklanmış, doğranmış maydanoz

1 tatlı kaşığı Hardal

1 yemek kaşığı Soya sosu

1 tatlı kaşığı Tuz

½ tatlı kaşığı Karabiber

1 kg Yağsız dana kıyma

SOS İÇİN

125 ml Ev yapımı ketçap

1 tatlı kaşığı Ev yapımı acı sos

½ tatlı kaşığı Öğütülmüş kişniş tohumu

60 ml Elma sirkesi

3 yemek kaşığı Şeker

 

 

HAZIRLANIŞI

1-Peyniri rendele, dondurucuya koy.

2-Soğan, kereviz, sarımsak ve havucu sıçan dişi doğra, tereyağında yumuşayana kadar sotele. Kekik ve toz biberi ekleyip, 1 dakika daha pişir.

3-Domates suyunu ilave edip, çektir. Tavayı kenara al.

4-Tavuk suyu ve yumurtayı çırp; jelatini ekleyip karıştır, 5 dakika beklet. Galeta unu, soğanlı karışım, maydanoz, hardal, soya sos, tuz, biber ve donuk peyniri ekle, karıştır. Kıymayı ilave et, yoğur.

5-Grundig fırını 190 C dereceye ayarla.

6-Fırın tepsisine ızgara telini yerleştir, üzerine yağlı kağıt ser, kağıdın üstünde köftenin suyunun akması için delikler aç.

7-Köfteye, yağlı kağıdın üstünde elinle dikdörtgen bir şekil ver. Üstünü ve kenarlarını ıslak bir spatulayla düzelt, çatlaklar olmamasına dikkat et.

8-Fırında 55-65 dakika pişir.

9-Köfte pişerken üzerinin sosunu hazırla. Tüm sos malzemesini bir tencereye koyup karıştır, kalın bir kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika kaynat.

10-Köfteyi dışarı al, fırını ızgara ayarına getir.

11-Hazırladığın sosun yarısını köftenin üzerine sür. Köfteyi ızgaranın altına yerleştirip sos kabarcıklar çıkarıp, kenarlardan kızarana kadar fırında tut.

12-Köfteyi çıkarıp kalan sosu üzerine sür, 5 dakika daha fırında tutup dışarı al; 20 dakika dinlendirip servis et.