MALZEMELER
SALATA
1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu
1/2 tatlı kaşığı Kişniş tohumu
100 ml Zeytinyağı
3 adet Kırmızı soğan
150 g Bamya
100 g Taze börülce
1 adet Kabak
2 dilim Ekşi mayalı bayat ekmek
2 diş Sarımsak
5 dal Taze kekik
7-8 adet Kavrulmuş badem
1 demet Yabani semizotu
Tuz
SOS
1 yemek kaşığı Hardal
2 yemek kaşığı Elma sirkesi
250 ml Zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Kimyon ve kişniş tohumlarını kavur ve öğütüp zeytinyağı ile karıştır.
2-Fırını ızgara ayarına getir.
3-Kırmızı soğan, bamya, börülce ve kabağı temizleyip, doğra. Baharatlı yağ ile karıştırıp ayrı ayrı 5-7 dakika fırınla.
4-Ekmek dilimlerini iri parçalar halinde koparıp, sarımsak ve kekikle birlikte kızarana kadar fırınla.
5-Sos için gereken tüm malzemeleri blenderdan geçir.
6-Bademleri irice doğra.
7-Semizotunu temizle.
8-Fırınladığın sebzeler, ekmek kıtırları ve semizotunu büyük bir kaba koy. Salata sosundan 3 yemek kaşığı alıp tüm malzemeyi iyice karıştır.
9-Salatayı tabağa aldıktan sonra üzerine bademleri serpiştir.