MALZEMELER
6 adet Bıldırcın
1,5 yk Tuz
2 adet Mandalina
8 dal Taze Tarhun
1 yk Kimyon
1 yk Karabiber
1 yk Bal
50 ml Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
1-Temizlenmiş bıldırcınların mutfak makası yardımıyla kaburgalarını kes. Kuşların her iki tarafını da tuzla, dolapta 1 gece beklet.
2-Mandalinaların kabuklarını rendele, sularını sık, tarhunları saplarınan ayır, kimyon, karabiber, bal ve zeytinyağını ekleyip bir marinat hazırla.
3-Bıldırcınları dolaptan çıkarıp marine et, derili kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştir.
4-Fırını 220 C dereceye ayarla.
5-10 dakika sonra bıldırcınlara bir kez daha kalan marinattan sür. 10 dakika daha, iyice kızarana kadar, pişirmeye devam et.