Sayfanın başına ulaştınız.
Fırında Bıldırcın

Fırında Bıldırcın

 
Fırında Bıldırcın

MALZEMELER

6 adet Bıldırcın

1,5 yk Tuz

2 adet Mandalina

8 dal Taze Tarhun

1 yk Kimyon

1 yk Karabiber

1 yk Bal

50 ml Zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI


1-Temizlenmiş bıldırcınların mutfak makası yardımıyla kaburgalarını kes. Kuşların her iki tarafını da tuzla, dolapta 1 gece beklet. 

2-Mandalinaların kabuklarını rendele, sularını sık, tarhunları saplarınan ayır, kimyon, karabiber, bal ve zeytinyağını ekleyip bir marinat hazırla. 

3-Bıldırcınları dolaptan çıkarıp marine et, derili kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştir. 

4-Fırını 220 C dereceye ayarla. 

5-10 dakika sonra bıldırcınlara bir kez daha kalan marinattan sür. 10 dakika daha, iyice kızarana kadar, pişirmeye devam et.