MALZEMELER
1 adet Kırmızı soğan
5 adet Arpacık soğan
5 adet Bebek patates
4 diş Sarımsak
7-8 adet Yeşil fasulye
2 adet Kapya biber
3 adet Yeşil köy biberi
1 adet Rezene
1 adet Kabak
3 adet Yedikule marulu
5 adet Yapraklı pancar sapı
5 adet Mini turp
1 adet Armut
2 küçük Şeftali
100 g Yeşil mercimek
½ bardak Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Kişniş
½ çorba kaşığı Rezene
½ çorba kaşığı Kimyon
½ Limon suyu
1 tatlı kaşığı Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Grundig fırını 230 C’ye getir.
2-Mercimekleri haşla ve süz.
3-Baharatları değirmende kaba şekilde öğüt.
4-Tüm sebzeleri temizle, birbirine yakın boylarda kes.
5-Hazırladığın sebzeleri, zeytinyağı ve tuzla tatlandır.
6-Fırın tepsisine önce patatesleri koyup 15 dakika pişir.
7-Soğan, sarımsak ve turpları da ekle, baharatla tatlandır ve 15 dakika daha pişir.
8-Fasulye, rezene, biberler, kabak ve meyveleri de ilave et, zeytinyağı ve limon suyu ekle. 5 dakika daha pişir.
9-Marul ve pancar sapını da tepsiye yerleştir. 5 dakika daha, tüm malzeme pişip güzel bir renk alana kadar fırınla.
10-Sebzeleri mercimek ile birlikte servis et.