Sayfanın başına ulaştınız.
Fırında Türlü

Fırında Türlü

Çok çeşit yememiz gerektiğini biliyoruz. Her sebzeden bir adat bile kullansak ihtiyacımızdan fazla yemek olabiliyor. Kalan yemek olursa, ertesi gün bir salataya konabilir veya ısıtılıp blenderde çorba yapılabilir. - Mehmet Gürs
Fırında Türlü

MALZEMELER

1 adet Kırmızı soğan

5 adet Arpacık soğan

5 adet Bebek patates

4 diş Sarımsak

7-8 adet Yeşil fasulye

2 adet Kapya biber

3 adet Yeşil köy biberi

1 adet Rezene

1 adet Kabak

3 adet Yedikule marulu

5 adet Yapraklı pancar sapı

5 adet Mini turp

1 adet Armut

2 küçük Şeftali

100 g Yeşil mercimek

½ bardak Zeytinyağı

1 çorba kaşığı Kişniş

½ çorba kaşığı Rezene

½ çorba kaşığı Kimyon

½ Limon suyu

1 tatlı kaşığı Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1-Grundig fırını 230 C’ye getir.

2-Mercimekleri haşla ve süz.

3-Baharatları değirmende kaba şekilde öğüt.

4-Tüm sebzeleri temizle, birbirine yakın boylarda kes.

5-Hazırladığın sebzeleri, zeytinyağı ve tuzla tatlandır.

6-Fırın tepsisine önce patatesleri koyup 15 dakika pişir.

7-Soğan, sarımsak ve turpları da ekle, baharatla tatlandır ve 15 dakika daha pişir.

8-Fasulye, rezene, biberler, kabak ve meyveleri de ilave et, zeytinyağı ve limon suyu ekle. 5 dakika daha pişir.

9-Marul ve pancar sapını da tepsiye yerleştir. 5 dakika daha, tüm malzeme pişip güzel bir renk alana kadar fırınla.

10-Sebzeleri mercimek ile birlikte servis et.