MALZEMELER
20 g Başlangıç Hardalı
240 g Sarı hardal tohumu
70 g Siyah hardal tohumu
100 g Kabak çekirdeği
450 ml Elma sirkesi
40 g Zerdeçal
2 adet Arnavut biberi
150 ml Zeytinyağı
200 ml İçme suyu
15 g Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Kabak çekirdeklerini öğüterek un haline getir, elekten geçir.
2- 200 g sarı, 50 g siyah hardal tohumunu düşük devirde çekerek kır.
3-Kırılmış tohumlar ve kabak çekirdeği ununu bir kaba koyup tahta kaşıkla iyice karıştır.
4- 200 ml su ve 200 ml elma sirkesini karışıma iyice yedir. Sonrasında zeytinyağını azar azar ilave ederek karıştırmaya devam et.
5- Arnavut biberlerini 250 ml elma sirkesiyle çekip, bir kenara al.
6-Hardal karışımına zerdeçal ve biberli sirkeyi ekle.
7-Tuz, 20 g siyah ve 40 g sarı hardal tohumunu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştır.
8-Son olarak 20 g başlangıç hardalını ekleyip, mümkünse tahta/nefes alabilen bir kaba aktar. İlk hafta günde üç kere tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak 2 aylık fermentasyon sürecini tamamla.