Sayfanın başına ulaştınız.
Hardal

Hardal

 
Hardal

MALZEMELER

20 g Başlangıç Hardalı

240 g Sarı hardal tohumu

70 g Siyah hardal tohumu

100 g Kabak çekirdeği

450 ml Elma sirkesi

40 g Zerdeçal

2 adet Arnavut biberi

150 ml Zeytinyağı

200 ml İçme suyu

15 g Tuz

 

HAZIRLANIŞI 

 

1-Kabak çekirdeklerini öğüterek un haline getir, elekten geçir. 

2- 200 g sarı, 50 g siyah hardal tohumunu düşük devirde çekerek kır. 

3-Kırılmış tohumlar ve kabak çekirdeği ununu bir kaba koyup tahta kaşıkla iyice karıştır. 

4- 200 ml su ve 200 ml elma sirkesini karışıma iyice yedir. Sonrasında zeytinyağını azar azar ilave ederek karıştırmaya devam et.

5- Arnavut biberlerini 250 ml elma sirkesiyle çekip, bir kenara al. 

6-Hardal karışımına zerdeçal ve biberli sirkeyi ekle. 

7-Tuz, 20 g siyah ve 40 g sarı hardal tohumunu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştır. 

8-Son olarak 20 g başlangıç hardalını ekleyip, mümkünse tahta/nefes alabilen bir kaba aktar. İlk hafta günde üç kere tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak 2 aylık fermentasyon sürecini tamamla.