MALZEMELER
TART HAMURU
215 g Un, ayrıca açmak için un
135 g Soğuk tereyağ (küp kesilmiş)
1 tatlı kaşığı Elma sirkesi
60 ml Soğuk su
½ Yumurta
1 tatlı kaşığı Tuz
HAVUÇ PÜRESİ
3 büyük boy, 6 orta boy Havuç
1 orta boy Patates
1 orta boy Soğan
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
2 çorba kaşığı Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Un ve tuzu karıştır. Soğuk tereyağını ekleyip, elinle kırıntı şeklinde bir karışım elde et.
2-Sirke, su ve yumurtayı ilave edip yoğurmadan hızlıca bir hamur yap.
3-Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendir.
4-Unlu tezgahta hamuru 0,5 cm inceliğinde aç, fırın tepsisine yerleştir.
5-180 C’lik fırında 15 dakika üstüne ağırlık koyarak, 10 dakika da üstü açık şekilde, altın sarısı rengini alana kadar pişir.
6-Soğan ve patatesi kabaca doğra, zeytinyağında çevir.
7-Büyük havuçları da kabaca doğrayıp tencereye ilave et. Daha küçük boydakileri bütün olarak tencereye yerleştir.
8-Üstünü örtecek kadar su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte 20-25 dakika pişir.
9-Havuçlar piştikten sonra bütün olanları çıkarıp bir kenara al.
10-Kalan malzemeyi el blenderı ile püre haline getir.
11-Tart hamurunu elinle gelişigüzel bir şekilde parçala. Havuç püresini parçaların üzeri sür.
12-Bütün havuçlara enlemesine incecik kesikler at, parçaların kopmadan bütün kalmasına dikkat et.
13-Kestiğin havuçları pürenin üstüne yerleştir.