Sayfanın başına ulaştınız.
Havuçlu Tart

Havuçlu Tart

 
Havuçlu Tart

MALZEMELER


TART HAMURU

215 g Un, ayrıca açmak için un

135 g Soğuk tereyağ (küp kesilmiş)

1 tatlı kaşığı Elma sirkesi

60 ml Soğuk su

½ Yumurta

1 tatlı kaşığı Tuz

 

HAVUÇ PÜRESİ

3 büyük boy, 6 orta boy Havuç

1 orta boy Patates

1 orta boy Soğan

çorba kaşığı Zeytinyağı

çorba kaşığı Tuz

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Un ve tuzu karıştır. Soğuk tereyağını ekleyip, elinle kırıntı şeklinde bir karışım elde et. 

2-Sirke, su ve yumurtayı ilave edip yoğurmadan hızlıca bir hamur yap. 

3-Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendir. 

4-Unlu tezgahta hamuru 0,5 cm inceliğinde aç, fırın tepsisine yerleştir. 

5-180 C’lik fırında 15 dakika üstüne ağırlık koyarak, 10 dakika da üstü açık şekilde, altın sarısı rengini alana kadar pişir. 

6-Soğan ve patatesi kabaca doğra, zeytinyağında çevir. 

7-Büyük havuçları da kabaca doğrayıp tencereye ilave et. Daha küçük boydakileri bütün olarak tencereye yerleştir. 

8-Üstünü örtecek kadar su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte 20-25 dakika pişir. 

9-Havuçlar piştikten sonra bütün olanları çıkarıp bir kenara al. 

10-Kalan malzemeyi el blenderı ile püre haline getir. 

11-Tart hamurunu elinle gelişigüzel bir şekilde parçala. Havuç püresini parçaların üzeri sür. 

12-Bütün havuçlara enlemesine incecik kesikler at, parçaların kopmadan bütün kalmasına dikkat et. 

13-Kestiğin havuçları pürenin üstüne yerleştir.