MALZEMELER
AHTAPOT
5 adet Ahtapot
3 adet Soğan
2 adet Havuç
5 adet Kereviz Sapı
35 ml Kırmızı Şarap
10 adet Tane Karabiber
Dereotu ve Maydanoz Sapları
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
1-Ahtapotların kafalarını kes, soğuk suda yıka.
2-Soğan, havuç ve kerevizleri kabaca doğra, derin bir tencereye al.
3-Ahtapotları sebzelerin üzerine yerleştir. Şarap, karabiber ve maydanoz-dereotu saplarını ekle.
4-Tencereyi, tüm malzemenin üzerini örtecek kadar suyla doldur.
5-30-45 dakika pişir. Ahtapotları tencereden çıkartıp bir tepsiye al.
6-Servis etmeden önce ahtapotları yağlayıp ızgarada pişir.
MALZEMELER
TARHANA SOS
50g Devrek toz tarhana
1 lt Tavuk suyu
100 g Antep sıkma Tarhana
10 g Acı Biber Salçası
100 g Tereyağ
HAZIRLANIŞI
1-Tarhanayı bir gün önceden tavuk suyunda ıslat.
2-Tereyağ hariç tüm malzemeyi Power Blender'dan geçir.
3-Karışımı bir tencereye alıp yaklaşık 15 dakika çırparak pişir.
4-Tereyağını ekleyip karıştır.