Sayfanın başına ulaştınız.
Izgara Şeftali

Izgara Şeftali

Izgara Şeftali tarifini kışın armutla deneyebilirsiniz. Fırında üzeri kapalı şekilde 15 dakika, ızgara bölümünde 5-6 dakika daha pişirerek mümkün...
Izgara Şeftali

MALZEMELER

2 yemek kaşığı Süzme yoğurt

1 yemek kaşığı Yoğurt

1 adet Limonun kabuğu

5 yaprak Nane

5 yaprak Reyhan

2 adet Şeftali

1 yemek kaşığı Bal

50g Çiğ badem

 

HAZIRLANIŞI 

 

1-Fırını 250 derecede ızgara ayarına getir.

2-Bir kapta limonun kabuğunu rendele ve yoğurtlarla karıştırıp kenara al.

3-Nane ve reyhan yapraklarını ince şeritler halinde doğra.

4-Şeftalileri ikiye böl, çekirdeklerini çıkart. Üzerine bal gezdirip fırın ızgarasında 10 dakika pişir.

5-Bademleri başka bir fırın tepsisinde 5 dakika kavur.

6-Fırından çıkarttığın şeftalileri bal ve doğradığın yapraklarla karıştır. Yanında limon kabuklu yoğurtla servis et.