Sayfanın başına ulaştınız.
Karadut Çorbası

Karadut Çorbası

Karadut Çorbası

MALZEMELER

500g Taze karadut

500ml Beyaz şarap

200g Toz şeker

½ tatlı kaşığı Toz vanilya

30g Tereyağı

30ml Votka

 

HAZIRLANIŞI

1-Tereyağı ve votka dışında tüm malzemeyi bir tencereye koyup kısık ateşte ısıt.

2-El blenderiyle çekip, ince süzgeçten geçir.

3-Tereyağı ve votkayı ilave edip, karıştır.

4-Tabakladıktan sonra üzerine tarçın kıtırı serpiştir.

 

 

Tarçın Kıtırı 

 

MALZEMELER 

2 tatlı kaşığı Toz tarçın

100g Un

100g Tereyağı

100g Toz badem

100g Toz şeker 

NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML

HAZIRLANIŞI 

1-Grundig fırını 175 dereceye ısıt.

2-Bütün malzemeleri mutfak robotunda çek ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yay.

3-Isıttığın fırında 15 dakika pişir.

4-Fırından çıkardıktan sonra ufala ve soğut.