MALZEMELER
500g Taze karadut
500ml Beyaz şarap
200g Toz şeker
½ tatlı kaşığı Toz vanilya
30g Tereyağı
30ml Votka
HAZIRLANIŞI
1-Tereyağı ve votka dışında tüm malzemeyi bir tencereye koyup kısık ateşte ısıt.
2-El blenderiyle çekip, ince süzgeçten geçir.
3-Tereyağı ve votkayı ilave edip, karıştır.
4-Tabakladıktan sonra üzerine tarçın kıtırı serpiştir.
Tarçın Kıtırı
MALZEMELER
2 tatlı kaşığı Toz tarçın
100g Un
100g Tereyağı
100g Toz badem
100g Toz şeker
NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML
HAZIRLANIŞI
1-Grundig fırını 175 dereceye ısıt.
2-Bütün malzemeleri mutfak robotunda çek ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yay.
3-Isıttığın fırında 15 dakika pişir.
4-Fırından çıkardıktan sonra ufala ve soğut.