MALZEMELER
225 g Çiğ badem
170 g Un
1/2 tatlı kaşığı Tarçın
2 yemek kaşığı Şeker
170 g Tereyağı (soğuk, küp küp kesilmiş)
1 adet Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı Buzlu su
750 g Karadut
2 yemek kaşığı Bal
HAZIRLANIŞI
1-Bademi blender'da un haline getir.
2-Geniş bir kapta badem ununu, unu, tarçını ve şekeri karıştır.
3-Tereyağını ekleyip, elinle iri taneli bir harç elde et.
4-Yumurta sarısı ve buzlu suyu ilave edip hızlıca bir hamur oluştur.
5-Tart hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendir.
6-Karadutu blender'dan geçir.
7-Elde ettiğin püreyi balla birlikte bir sos tenceresinde yaklaşık 30 dakika, suyunu çekip kıvam alana kadar pişir. Soğuması için kenara al.
8-Fırını 180 dereceye ayarla.
9-Hamuru dolaptan çıkarıp 26 cm çapındaki tart hamuruna döşe. Buzluğa kaldır ve 15 dakika beklet.
10-Çıkarttığın kalıbı önce üstü kapalı (yağlı kağıt ve bakliyat gibi ağırlıkla) 10 dakika, daha sonra üstü açık 7-8 dakika daha (iyice kızarana kadar) fırında pişir.
11-Fırından çıkarttığın tart hamuru soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp, içini hazırladığın karadutlu harçla doldur.