MALZEMELER
TURŞU
2 dilim Karpuz kabuğu
½ ölçü kabı Sirke
½ ölçü kabı Su
1 tatlı kaşığı Tuz
2 tatlı kaşığı Bal
1 tatlı kaşığı Kişniş tohumu
1 adet Acı biber
SALATA
1 demet Taze kişniş
1 adet Limon
¼ ölçü kabı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Çörek otu
HAZIRLANIŞI
1-Karpuz kabuklarının dış yeşil kısımlarını meyve soyma aletiyle alın. Kalan kabukları inceltin ve çubuklar halinde doğrayıp kenara alın.
2-Sirke, su, tuz, bal ve kişniş tohumlarını bir kapta karıştırın.
3-Karpuz kabuklarını steril ettiğiniz kavanoza yerleştirin. Üzerlerine sirkeli suyu dökün. Aralarına acı biberi yerleştirin.
4-Buzdolabında 2-3 gün bekletin. Kabuklar yumuşayınca hazır demektir.
5-Kişnişleri irice doğrayın. Karpuz kabuklarıyla karıştırın. Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Zeytinyağını ekleyin. Çörek otu serpiştirip servis edin.