MALZEMELER
325 ml Ilık süt
2 Yumurta
1 tatlı kaşığı Elma sirkesi
450 g Kavılca unu
10 g Kuru Maya
½ tatlı kaşığı Tuz
3 çorba kaşığı Zeytinyağı, ayrıca kalıbı yağlamak için
HAZIRLANIŞI
1-Fırını 200 C’ye ayarla
2-Un, tuz ve mayayı bir kapta karıştır.
3-Yumurtaları sirke ve zeytinyağı ile birlikte başka bir büyük kapta karıştır.
4-Ilık sütü ekle.
5-Tahta bir kaşık yardımıyla kuru malzemeyi, ıslak malzemeyle karıştırıp yapışkan bir hamur elde et, zeytinyağı ile yağladığın kalıba yerleştir.
6-Kalıbın üzerini bir bezle örtüp, hamur iki katına çıkana kadar ılık bir ortamda beklet.
7-Hamur iyice kabarıncaya kadar 35-40 dakika pişir.