Sayfanın başına ulaştınız.
Kavılcalı Ekmek

Kavılcalı Ekmek

Yerel tohumlarınız kadar güçlüsünüz. Hem çok çok eski olan atalık tohumlarınızı hem de bu topraklara göç etmiş ve buralara ayak uydurmuş artık “buralı” olan tohumları kullanmaya çalışın. - Mehmet Gürs
Kavılcalı Ekmek

MALZEMELER

325 ml Ilık süt

2 Yumurta

1 tatlı kaşığı Elma sirkesi

450 g Kavılca unu

10 g Kuru Maya

½ tatlı kaşığı Tuz

3 çorba kaşığı Zeytinyağı, ayrıca kalıbı yağlamak için

 

HAZIRLANIŞI

1-Fırını 200 C’ye ayarla 

2-Un, tuz ve mayayı bir kapta karıştır. 

3-Yumurtaları sirke ve zeytinyağı ile birlikte başka bir büyük kapta karıştır. 

4-Ilık sütü ekle. 

5-Tahta bir kaşık yardımıyla kuru malzemeyi, ıslak malzemeyle karıştırıp yapışkan bir hamur elde et, zeytinyağı ile yağladığın kalıba yerleştir. 

6-Kalıbın üzerini bir bezle örtüp, hamur iki katına çıkana kadar ılık bir ortamda beklet. 

7-Hamur iyice kabarıncaya kadar 35-40 dakika pişir.