Sayfanın başına ulaştınız.
Kaz Yağında Patates

Kaz Yağında Patates

Kaz Yağında Patates
Kaz Yağında Patates

MALZEMELER

1 kg Taze patates

1 yk Tuz

120 g Kaz yağı

10 dal Biberiye

10 diş Sarımsak

Deniz tuzu

 

HAZIRLANIŞI

1-Patatesleri soy, nişastalarının gitmesi için soğuk suda yıka. 

2-Patatesleri derin bir tencerede soğuk su ve tuzla kaynat, kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirip süz. 

3-Fırını 220 C dereceye ayarla. 

4-Yüksek kenarlı bir tepsiye kaz yağını koy, tepsiyi fırına yerleştirip iyice kızmasını bekle. 

5-Isınan yağa patatesleri koyup 1 saat boyunca, 15 dakikada bir çevirerek, iyice kızart. Pişme süresinin son 20 dakikasında biberiye ve sarımsakları tepsiye ilave et. 

6-Patateslerin dışı iyice kızarıp çıtırlaştıktan sonra tabağa al, deniz tuzuyla tatlandır.