MALZEMELER
1 kg Taze patates
1 yk Tuz
120 g Kaz yağı
10 dal Biberiye
10 diş Sarımsak
Deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
1-Patatesleri soy, nişastalarının gitmesi için soğuk suda yıka.
2-Patatesleri derin bir tencerede soğuk su ve tuzla kaynat, kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirip süz.
3-Fırını 220 C dereceye ayarla.
4-Yüksek kenarlı bir tepsiye kaz yağını koy, tepsiyi fırına yerleştirip iyice kızmasını bekle.
5-Isınan yağa patatesleri koyup 1 saat boyunca, 15 dakikada bir çevirerek, iyice kızart. Pişme süresinin son 20 dakikasında biberiye ve sarımsakları tepsiye ilave et.
6-Patateslerin dışı iyice kızarıp çıtırlaştıktan sonra tabağa al, deniz tuzuyla tatlandır.