Sayfanın başına ulaştınız.
Kırmızı Mercimek Topları ve Yeşil Yoğurt

Kırmızı Mercimek Topları ve Yeşil Yoğurt

Kırmızı Mercimek Topları ve Yeşil Yoğurt
Kırmızı Mercimek Topları ve Yeşil Yoğurt

MALZEMELER

KIRMIZI MERCİMEK TOPLARI

2 tatlı kaşığı Kişniş tohumu

2 tatlı kaşığı Kimyon tohumu

1/2 adet Soğan

2 diş Sarımsak

1 tatlı kaşığı Toz tatlı biber

1 tatlı kaşığı Toz acı biber

1 tatlı kaşığı Sumak

200 g Kırmızı mercimek

1/2 bağ Taze soğan

10 dal Maydanoz

5 dal Nane

2 adet Yumurta

100 g Un

750 ml Su

3 yemek kaşığı Zeytinyağı

Tuz

Kızartmak için zeytinyağı veya fındık yağı

 

HAZIRLANIŞI

1-Kişniş ve kimyon tohumlarını öğüt.

2-Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıt. Soğan ve sarımsağı küçük doğrayıp tencerede terlet.

3-Kişniş, kimyon, toz biberler ve sumağı ekle.

4-Mercimeği ilave et, suyu koy; mercimeği pişir, suyu çekmesini sağla. Soğumaya al.

5-Taze soğanı ince doğra, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotele. Maydanoz ve naneleri kıy; sote soğanla birlikte mercimeğe ekle.

6-Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayır, sarılarını mercimek karışımına ilave et. Unu yedir.

7-Yumurta beyazlarını orta yumuşaklıkta bir köpük elde edene kadar çırp. Yavaşça karışıma yedir.

8-Kızartma yağını geniş bir tavaya al. Yağ ısındıktan sonra mercimek karışımını küçük toplar halinde kızart.

 

MALZEMELER

YEŞİL YOĞURT

10 dal Nane

20 dal Maydanoz

200 g Süzme yoğurt

100 ml Zeytinyağı

Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1-Nane ve maydanozları saplarından ayırıp zeytinyağıyla birlikte blenderdan geçir.

2-Yoğurtları birbirine karıştır, hazırladığın otlu yağı azar azar yedir.

3-Tuzla tatlandır.