MALZEMELER
KIRMIZI MERCİMEK TOPLARI
2 tatlı kaşığı Kişniş tohumu
2 tatlı kaşığı Kimyon tohumu
1/2 adet Soğan
2 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz tatlı biber
1 tatlı kaşığı Toz acı biber
1 tatlı kaşığı Sumak
200 g Kırmızı mercimek
1/2 bağ Taze soğan
10 dal Maydanoz
5 dal Nane
2 adet Yumurta
100 g Un
750 ml Su
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Kızartmak için zeytinyağı veya fındık yağı
HAZIRLANIŞI
1-Kişniş ve kimyon tohumlarını öğüt.
2-Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıt. Soğan ve sarımsağı küçük doğrayıp tencerede terlet.
3-Kişniş, kimyon, toz biberler ve sumağı ekle.
4-Mercimeği ilave et, suyu koy; mercimeği pişir, suyu çekmesini sağla. Soğumaya al.
5-Taze soğanı ince doğra, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotele. Maydanoz ve naneleri kıy; sote soğanla birlikte mercimeğe ekle.
6-Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayır, sarılarını mercimek karışımına ilave et. Unu yedir.
7-Yumurta beyazlarını orta yumuşaklıkta bir köpük elde edene kadar çırp. Yavaşça karışıma yedir.
8-Kızartma yağını geniş bir tavaya al. Yağ ısındıktan sonra mercimek karışımını küçük toplar halinde kızart.
MALZEMELER
YEŞİL YOĞURT
10 dal Nane
20 dal Maydanoz
200 g Süzme yoğurt
100 ml Zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Nane ve maydanozları saplarından ayırıp zeytinyağıyla birlikte blenderdan geçir.
2-Yoğurtları birbirine karıştır, hazırladığın otlu yağı azar azar yedir.
3-Tuzla tatlandır.