Sayfanın başına ulaştınız.
Kıtır Baklava

Kıtır Baklava

Baklava ile denemelere devam. Daha az şeker kullanmanın yolunu bulmak zo-rundayız. Nasıl ki gelişerek, değişerek bugüne geldi. Yarın var olabilmesi için gelişmesi gerekecek. - Mehmet Gürs
Kıtır Baklava

MALZEMELER

2 adet Baklava yufkası

100 g Sade yağ

2 çorba kaşığı Pudra şekeri

4 çorba kaşığı Toz Antep fıstığı

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Sade yağı erit.

2-Baklava yufkalarını 15*30 cm boyunda kes.

3-Yufka parçalarına yağı sür, pudra şekeri ve toz antep fıstığını serpiştir.

4-Hazırladığın yufkaları metal borulara sar, üzerlerine tereyağ sür.

5-160 C’lik fırında 15-20 dakika çıtırdayıp kızarana kadar pişir.

6-Yufkaları ılıkken rulolardan çıkart, üzerlerine tekrar toz fıstık serpiştir.