Sayfanın başına ulaştınız.
Kıtır Ekmek

Kıtır Ekmek

Kıtır Ekmek

MALZEMELER

500ml İçme suyu

50g Yaş maya

1 yemek kaşığı Bal

800g Çavdar unu

500g Buğday unu

2 yemek kaşığı Deniz tuzu

 

NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML 1 YEMEK KAŞIĞI=15 ML

 

HAZIRLANIŞI 

1-Suyu 37 dereceye kadar ısıtıp, mayayı ufalayarak ekle ve karıştır. Aktive olması için biraz bekle. 

2-Sırasıyla bal, un ve tuzu ekle. Yumuşak ve hafif gevşek bir hamur elde edene kadar yoğur. 

3-Üzerine nemli bir bez örtüp, 30 dakika dinlendir. 

4-Fırını 225 dereceye ısıt. 

5-Hamuru 2 mm inceliğinde aç. 20cm çapında yuvarlaklara kes, ortalarını 3 cm çapında halkayla kes. Tüm yüzeyini tırtıklı merdane ya da çatalla deldikten sonra nemli bir bezle örterek 20 dakika mayalandır. 

6-Isıttığın fırında ekmekleri 3-4 dakika pişirdikten sonra ters yüz et ve 2 dakika daha pişir. 

7-Fırından çıkarttıktan sonra soğuması için geniş bir tezgaha yay. İyice kuruması için ortalarından bir sopa geçir ve as.