MALZEMELER
3 bardak Un
¼ tatlı kaşığı Kuru maya
1+¼ tatlı kaşığı Tuz
1+¾ bardak Su
HAZIRLANIŞI
1-Tüm malzemeyi bir kaba al, karıştır. 12-18 saat üstü kapalı oda
sıcaklığında beklet.
2-fırını 220 C’ye ayarla.
3-Tezgahı bolca unla, hamuru üzerine alıp kenarlarından katla. Ters çevirip üzerini unla, bir mutfak beziyle ört. 15 dakika beklet.
4-Ellerini bolca unlayıp, hamuru yırtmadan gererek birkaç kez çevir.
5-Dinlendirmek istediğin kaba temiz bir bez yerleştirip unla. Hamuru hızlıca tezgahtan alıp, katlı tarafı üste gelecek şekilde kaba koy. Üzerini unlayıp, bezle ört. 2 saat dinlendir.
6-1,5 saatin sonunda döküm bir tencereyi kapağıyla beraber fırına at. Yarım saat boyunca ısıt.
7-Tencereyi fırından çıkartıp hamuru içine ters çevir.
8-30 dakika kapağı kapalı, 20 dakika açık pişir.