Sayfanın başına ulaştınız.
Kolay Ekmek

Kolay Ekmek

Kolay Ekmek

MALZEMELER

3 bardak Un

¼ tatlı kaşığı Kuru maya

1+¼ tatlı kaşığı Tuz

1+¾ bardak Su

 

HAZIRLANIŞI

1-Tüm malzemeyi bir kaba al, karıştır. 12-18 saat üstü kapalı oda

sıcaklığında beklet. 

2-fırını 220 C’ye ayarla. 

3-Tezgahı bolca unla, hamuru üzerine alıp kenarlarından katla. Ters çevirip üzerini unla, bir mutfak beziyle ört. 15 dakika beklet. 

4-Ellerini bolca unlayıp, hamuru yırtmadan gererek birkaç kez çevir. 

5-Dinlendirmek istediğin kaba temiz bir bez yerleştirip unla. Hamuru hızlıca tezgahtan alıp, katlı tarafı üste gelecek şekilde kaba koy. Üzerini unlayıp, bezle ört. 2 saat dinlendir. 

6-1,5 saatin sonunda döküm bir tencereyi kapağıyla beraber fırına at. Yarım saat boyunca ısıt. 

7-Tencereyi fırından çıkartıp hamuru içine ters çevir. 

8-30 dakika kapağı kapalı, 20 dakika açık pişir.