MALZEMELER
10 adet Kabuklu midye
100 g Karides kabuğu
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
½ Soğan
½ Orta boy havuç
1 Kereviz Sapı
1 diş Sarımsak
3 dal Taze kekik
½ adet Limon kabuğu rendesi
1 bardak Beyaz şarap
2 bardak Su
20 g Tereyağı
½ tatlı kaşığı Tuz
½ tatlı kaşığı Karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Midye sosu için doğranmış soğan, kereviz sapı, havuç ve sarımsağı Grundig ankastre ocakta, orta ateşte çevir.
2-Karides kabuklarını ekle.
3-Kekik dallarını içine atıp, karıştır.
4- 1 bardak beyaz şarap ilave et.
5-Tüm malzemeye 2 bardak su ilave et, kısık ateşte pişir.
6-Süzgeçten geçirdiğin sosu, kısık ateşte, tencerenin içindeki sıvı miktarı ⅓’üne inene kadar çektir. En son tereyağ ile bağla.
7-Midyeleri kabuklarından dikkatlice sıyır, kabukları temizleyip kenara al. İç midyeleri şişe geçir, hazırladığın sosu sürüp, ızgarada 2 dakika pişir.
8-Pişirdiğin midyeleri kabuklarına koyup, limon kabuğu rendesi ile servis et.