Sayfanın başına ulaştınız.
Kömürde Midye

Kömürde Midye

Kömürde Midye

MALZEMELER

10 adet Kabuklu midye

100 g Karides kabuğu

2 çorba kaşığı Zeytinyağı

½ Soğan

½ Orta boy havuç

1 Kereviz Sapı

1 diş Sarımsak

3 dal Taze kekik

½ adet Limon kabuğu rendesi

1 bardak Beyaz şarap

2 bardak Su

20 g Tereyağı

½ tatlı kaşığı Tuz

½ tatlı kaşığı Karabiber

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Midye sosu için doğranmış soğan, kereviz sapı, havuç ve sarımsağı Grundig ankastre ocakta, orta ateşte çevir.

2-Karides kabuklarını ekle.

3-Kekik dallarını içine atıp, karıştır.

4- 1 bardak beyaz şarap ilave et.

5-Tüm malzemeye 2 bardak su ilave et, kısık ateşte pişir.

6-Süzgeçten geçirdiğin sosu, kısık ateşte, tencerenin içindeki sıvı miktarı ’üne inene kadar çektir. En son tereyağ ile bağla.

7-Midyeleri kabuklarından dikkatlice sıyır, kabukları temizleyip kenara al. İç midyeleri şişe geçir, hazırladığın sosu sürüp, ızgarada 2 dakika pişir.

8-Pişirdiğin midyeleri kabuklarına koyup, limon kabuğu rendesi ile servis et.