MALZEMELER
KARAMEL İÇİN
250 g Şeker
100 ml Su
HARCI İÇİN
750 ml Süt
½ adet Çubuk vanilya
3 adet Yumurta
2 adet Yumurta sarısı
135 g Toz şeker
Buzlu su dolu geniş bir kap
HAZIRLANIŞI
1-Şeker ve suyu bir sos tenceresine koyup orta ateşte karamel kıvamına gelene kadar pişir.
2-Hazırladığın karameli, sıcakken kullanacağın kaplara paylaştır. Soğumaya al.
3-Sütü, vanilya çubuğuyla ısıt.
4-Fırını 120 C dereceye ayarla.
5-Yumurta ve şekeri ayrı bir kapta çırp. Isıttığın sütü yavaşça yumurtalı karışıma yedir. Vanilya çubuğunu çıkartıp, hızlıca soğuması için buzlu su dolu bir kabın içine oturt.
6-Hazırladığın harç oda sıcaklığına gelince, karamelli kaplara paylaştır.
7-Yüksek kenarlı bir tepsiye sıcak su hazırlayıp, kapları içine yerleştir.
8-Fırında 1 saat 20 dakika pişir. Soğuk servis et.