MALZEMELER
3 bağ Deniz Börülcesi
3 adet Domates (iri boy)
2 adet Salatalık
1 adet Kırmızı Soğan
100 ml Zeytinyağı
50 ml Üzüm sirkesi
SOSU İÇİN
2 yemek kaşığı Nar Ekşisi
1 yemek kaşığı Üzüm Sirkesi
2 yemek kaşığı Elma Sirkesi
1 tatlı kaşığı Sumak
125 ml Zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
SİRKELER: ÜÇ ELMA ÇİFTLİĞİ YAPRAKLI, ÇANKIRI HTTP://WWW.UCELMADOGALTARİM.COM
HAZIRLANIŞI
1-Börülceleri kaynar suda 5-6 dakika haşla. Buzlu suya al. Saplarından dikkatlice çekerek ayıkla.
2-Domates ve salatalıkları küp küp, soğanı piyazlık doğra. Hepsini bir kaba alıp karıştır, börülceleri de karışıma ilave et.
3-Yaktığın odunları köz haline getir. Küllerini bir yerde topla.
4-Zeytinyağı ve sirkeyi karıştırıp bir ütü fısfısına doldur.
5-Sosu için tüm malzemeyi karıştırıp bir kenarda beklet.
6-Hazırladığın salatayı büyük bir tel süzgece boşalt, süzgeçi külün üzerine oturt. Aralıklarla karıştırarak hafif ılınıp, is tadını almasını sağla.
7-Geniş bir kaba aldığın salatayı soslayarak servis et.