MALZEMELER
ERİKLİ KUZU KOL
800 g Kuzu kol (iri kuşbaşı kesilmiş)
½ bardak Zeytinyağı
12 adet Kuru erik
2 adet Soğan (piyazlık doğranmış)
5 diş Sarımsak (ince kıyılmış)
5 dal Biberiye
10 dal Taze kekik
4 çorba kaşığı Kişniş
4 çorba kaşığı Kimyon
2 çorba kaşığı Toz tarçın
3 çorba kaşığı Yenibahar
¼ bardak Nar ekşisi
ERİK SOS
250 g Erik pestili
350 ml Su
30 ml Nar ekşisi
ERİK SOSLU KUZU DÜRÜM
Kuzu yahni
2 adet Yedikule marul
2 adet Lavaş
Erik sos
Acur Turşusu
HAZIRLANIŞI
1-Kuzu parçalarını zeytinyağında mühürle.
2-Soğan, sarımsağı ilave et, karıştır.
3-Baharatları ve nar ekşisini ekle.
4-Erik ve otları ilave edip, çevir.
5-Üstünü örtecek kadar su koyup kapağını kapat. Etler iyice yumuşayıp dağılmaya başlayana kadar, yaklaşık 1,5-2 saat kısık ateşte pişir.
6-Pestili küçük doğra.
7-Pestil parçalarını bir sos tavasında suyla birlikte, çözülüp püre olana kadar pişir.
8-Doğrayıcı'ya alıp, nar ekşisiyle birlikte çek.
9-Lavaşı tezgaha alıp hazırladığın erik sosundan bir kat sür.
10-Isıttığın yahniden parçalar alıp üzerine yerleştir.
11-Marul yapraklarını da koyup dürüm haline getir.
12-Turşuyla birlikte servis et.