MALZEMELER
30 adet Kuru patlıcan
900 g Tek çekimlik dana kıyma
300 g Bulgur
2 diş Sarımsak
2 adet Soğan
4 çorba kaşığı Sumak
2 çorba kaşığı Pul biber
3 çorba kaşığı Kuru nane
3 çorba kaşığı Tuz
100 ml Zeytinyağı
1/2 bağ Maydanoz
2 çorba kaşığı Domates salçası
250 g Süzme yoğurt
1/4 bağ Taze nane yaprağı
25 ml Zeytinyağı
15 ml Elma sirkesi
Tuz
SOS
2 çorba kaşığı Tatlı biber salçası
50 g Tereyağ
HAZIRLANIŞI
1-Patlıcanları kaynar suda 5 dakika haşla. Soğuk suda soğutup, süz.
2-Soğan, sarımsak ve maydanozu ince kıy, diğer tüm malzemeyle
karıştırıp bir harç elde et.
3-Hazırladığın karışımı patlıcanlara doldurup tencereye yerleştir.
4-Sos için biber salçasını suda erit, dolmaların ⅔’üne gelecek kadar suyla birlikte tencereye dök. Üzerine tereyağı yerleştirip kapağı kapalı bir şekilde, bulgurlar pişip, patlıcanlar iyice yumuşayana kadar 45 dakika pişir.
5-Yoğurt hariç tüm malzemeyi cam bir kaba koy ve el blenderı ile çırparak sos haline getir.
6-Bu sosu ayrı bir kapta süzme yoğurt ile karıştır.