MALZEMELER
1 kg Kuzu gerdan
3 adet Soğan
2 adet Havuç
2 adet Kereviz sapı
5 diş Sarımsak
1 çorba kaşığı Top karabiber
100 ml Pekmez
1 adet Beyaz lahana
1 bağ Maydanoz
½ bağ Nane
½ bağ Taze soğan
2 çorba kaşığı Toz kimyon
1 çorba kaşığı Toz kişniş
1 çorba kaşığı Acı pul biber
80 g Tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Büyük bir tencerede soğan, sarımsak, havuç ve kereviz saplarını zeytinyağında çevir.
2-Gerdanı tencereye koy, karabiberi ekle. Üstünü örtecek kadar su koyup kapağını kapat. Kaynadıktan sonra ocağın altını kıs, 2,5-3 saat, gerdan iyice yumuşayıp lime lime olana kadar pişir.
3-Gerdanı tencereden çıkartıp soğumaya al. Pişme suyunu sakla.
4-Lahanayı yapraklarına ayır, kaynar suda ikişer dakika haşla. Süzgece al.
5-Gerdanı tiftikle; maydanoz, nane ve taze soğanı doğrayıp karıştır.
6-Haşladığın lahana yapraklarının kalın taraflarını incecik doğrayıp harca ekle. Baharatlarını da koyup, tuz ve biberle tatlandır.
7-Lahana yapraklarını bolca harçla sarıp tencereye yerleştir. Tereyağını küpler halinde sarmaların üzerine koy. Gerdanın pişme suyundan bir bardak sarmalara dök, üzerlerini örtecek kadar sıvıyı su ilavesi ile sağla. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynadıktan sonra kısarak 45 dakika pişir.
8-Kalan gerdan suyunu tülbentle süzüp pekmezi ekle. Kıvamı koyulaşana kadar çektir.
9-Sarmaları kuzu sosuyla servis et.