MALZEMELER
2.5 Kg Kuzu Gerdan
2 Soğan
1 Havuç
7-8 diş Sarımsak
1 yk Tane karabiber
2 tk Kişniş tohumu
2 tk Kimyon tohumu
6 dal Biberiye
4 Defne Yaprağı
2 litre Zeytinyağı
2 yk Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Kuzu gerdanı tuzla ov, üzerini kapatıp bir gece buzdolabında beklet.
2-Soğanları ve havucu irice doğra; sarımsak, kuru baharatlar, biberiye ve defne yapraklarıyla birlikte derin bir fırın kabına al.
3-Gerdanı dolaptan çıkartıp kurula, sebze karışımının üzerine koy. Zeytinyağını üzerine dök, tüm malzemeyi örttüğünden emin ol.
4-Fırını 110 dereceye ayarla.
5-Fırın kabını önce yağlı kağıt, daha sonra alüminyum folyo ile kapat. Toplam 7 saat pişir.
6-Pişen gerdanı tiftikle. Fırın kabındaki biberiye, sarımsak ve havuçlarla tatlandır. Pişme yağından 4 yemek kaşığı ilave edip tüm malzeme homojen bir kıvam alana kadar yoğur. Hava almayacak bir kavanoza doldurup buzdolabında sakla.
7-Yanında turşuyla, oda sıcaklığında servis et.