MALZEMELER
KUZU SOSİS
1 kg Kuzu eti (kol/but)
300g Kuyruk yağı
500g Taze kuzu bağırsağı
2 yemek kaşığı Garam Masala
3 yemek kaşığı Hardal
2 adet Arnavut biberi
2 yemek kaşığı Kekik
Tuz ve karabiber
Hardal: Üç Elma Çiftliği
Yapraklı, Çankırı
http://www.ucelmadogaltarim.com
HAZIRLANIŞI
1-Kuzu eti ve dolapta iyice soğutulmuş kuyruk yağını iri parçalara ayırıp kıyma makinesinden geçir.
2-Hazırladığın kıymayı iki parçaya bölüp; bir kısmına garam masala, diğer kısmına hardal, arnavut biberi ve kekik ekle. İki harcı da tuz ve biberle tatlandırıp, tatlar karışana kadar yoğur. Buzdolabına kaldır.
3-Bir gece önceden sirkeli suya (1 litre suya 100 ml sirke) koyduğun bağırsakları, bembeyaz ve pürüzsüz olana kadar, gerekirse tersyüz ederek, iyice temizle.
4-Bağırsağı sosis yapma aparatına takarak hazırladığın farklı harçlarla dikkatlice doldur. 10 cm uzunluğunda sosisler elde edip buzdolabına kaldır.
5-Döküm plakayı iyice ısıtıp, sosisleri üzerinde pişir.
MALZEMELER
SOTE SOĞAN
3 adet Soğan
1 yemek kaşığı Sumak
100 ml Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Soğanları temizleyip, iri piyazlık doğra, geniş bir kaba al.
2-Sumak, tuz ve karabiberle soğanları karıştır.
3-Isıttığın plaka ya da geniş bir tavaya zeytinyağını ısıtıp soğanları ekle. Yüksek ateşte, sularını salıp iyice yumuşamalarına izin vermeden 7-8 dakika sotele, bir tabağa al.