Sayfanın başına ulaştınız.
Kuzu Sosis

Kuzu Sosis

Evde sosis yapmak düşündüğünüz kadar zor değil…
Kuzu Sosis

MALZEMELER

KUZU SOSİS

1 kg Kuzu eti (kol/but)

300g Kuyruk yağı

500g Taze kuzu bağırsağı

2 yemek kaşığı Garam Masala

3 yemek kaşığı Hardal

2 adet Arnavut biberi

2 yemek kaşığı Kekik

Tuz ve karabiber

Hardal: Üç Elma Çiftliği
Yapraklı, Çankırı
http://www.ucelmadogaltarim.com

  

HAZIRLANIŞI

1-Kuzu eti ve dolapta iyice soğutulmuş kuyruk yağını iri parçalara ayırıp kıyma makinesinden geçir.

2-Hazırladığın kıymayı iki parçaya bölüp; bir kısmına garam masala, diğer kısmına hardal, arnavut biberi ve kekik ekle. İki harcı da tuz ve biberle tatlandırıp, tatlar karışana kadar yoğur. Buzdolabına kaldır.

3-Bir gece önceden sirkeli suya (1 litre suya 100 ml sirke) koyduğun bağırsakları, bembeyaz ve pürüzsüz olana kadar, gerekirse tersyüz ederek, iyice temizle.

4-Bağırsağı sosis yapma aparatına takarak hazırladığın farklı harçlarla dikkatlice doldur. 10 cm uzunluğunda sosisler elde edip buzdolabına kaldır.

5-Döküm plakayı iyice ısıtıp, sosisleri üzerinde pişir.

 

MALZEMELER

SOTE SOĞAN

3 adet Soğan

1 yemek kaşığı Sumak

100 ml Zeytinyağı

Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

1-Soğanları temizleyip, iri piyazlık doğra, geniş bir kaba al.

2-Sumak, tuz ve karabiberle soğanları karıştır.

3-Isıttığın plaka ya da geniş bir tavaya zeytinyağını ısıtıp soğanları ekle. Yüksek ateşte, sularını salıp iyice yumuşamalarına izin vermeden 7-8 dakika sotele, bir tabağa al.